7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Deve güreşlerinin takvimi bastırıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleşen deve güreşlerinin 2009 yılında yapılacak organizasyonu için takvimi bastırıldı.

Burhaniye Belediyesi ile Burhaniye Deveciler Derneği'nin ortak çalışması ile her yıl düzenlenen deve güreşleri için bu yıl güreş fikstürü çıkartılırken, şimdi de deve güreşlerinin tanıtımının yapıldığı 2009 yılı takvimi bastırıldı.

Bölge halkının deve güreşine çok meraklı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, belediye binasında deve güreşi köşesi bile oluşturduklarını söyledi. Başkan Akova, "İlçemizde ve bölgemizde deve güreşine olan sevgi büyük. 25 Ocak 2009 günü gerçekleşecek olan bu yılki güreşlerimiz için tüm hazırlıkları tamamladık. Güreş fikstüründen sonra Deveciler Derneği tarafından güreşlerin konu alındığı takvimler bastırıldı. Her yıl bastırılan takvimler ev ve iş yerlerindeki yerlerini alırken, bu yılki 2009 takvimlerindeki fotoğraflar daha dikkat çekici ve profesyonel olarak hazırlandı. Takvimleri tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Deve güreşlerine bütün ilçe halkımızı ve bölgedeki vatandaşları şimdiden davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 17:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?