3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Devlet Hastanesi'nde yolsuzluk ihbarı

Bir ihbarı değerlendiren Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı, Kazdağı Devlet Hastanesi'nde ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. Hastanedeki çok sayıda belge ile bilgisayar kayıtlarına el konuldu.

Edinilen bilgiye göre Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Kazdağı Devlet Hastanesi'nde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı yönünde bir ihbarda bulunuldu. Yapılan ihbarı değerlendiren Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri ile birlikte dün akşam mesai bitiminin ardından hastaneye gitti.

Tamamı sivil olan polisler savcıların nezareti altında istenilen tüm bilgi, belge ve dosyalar ile bilgisayar kayıtlarına el koydu. Polis araçlarına konulan
yüzlerce belge, Edremit Adliyesi'ne taşındı. Kazdağı Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 5 saat süren belge operasyonu sırasında basın mensuplarının görüntü almaması için dosyalar hastanenin arka kapısından çıkarıldı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamında şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı, hastanenin hizmet alım ihalelerinin inceleneceği, bu inceleme sonucunda gerek görülürse ihmal ve kastı görülen görevli ve diğer kişilerle ilgili ayrıca harekete geçileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, uygulamanın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görülen lüzum üzerine gerçekleştiğini, hastanede doğrudan hizmet alımıyla ilgili bir işleme dair muhtemelen bir firmanın yaptığı ihbar sonucu soruşturma açıldığını, neticenin müspet çıkmasını beklediklerini ancak herhangi bir usulsüzlük var ise de önce yargı, sonra da kendileri tarafından gereğinin yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?