7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Devrilen ağaç panik yarattı

Balıkesir'de etkili olan şiddetli rüzgardan devrilen ıhlamur ağacı, elektrik kablolarının kopmasına neden oldu.

Sütlüce Mahallesi Sütlüce Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, şiddetli rüzgara dayanamayan ıhlamur ağacı devrildi. Elektrik tellerini kopartarak devrilen ağaç, çıkmaz sokağa girişi de engelledi.

Vatandaşların büyük panik yaşadığı olayda mahalleye bir saat elektrik verilemezken, olay yerine gelen TEDAŞ ekibi kopan telleri yenisiyle değiştirdi. Bölgeye gelen emniyet görevlileri, herhangi bir tehlikeye karşı yolu trafiğe kapattı. Balıkesir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nden gelen görevlilerin
devrilen ağacı kesmesinin ardından bölgeye tekrar elektrik verildi.

Ağacın devrildiği sırada aracıyla olay yerinden geçen Mesut Günberdi, "Araba ile buradan geçerken ağaç devrildi. Arabanın üzerine elektrik kabloları geldi. Çatırdayan alevleri gördüm. Burada bir kişi vardı, zor canını kurtardı. Bu ağaç herhalde çürüktü, birden bire oldu olay" dedi.

Ne olduğunu anlayamayan sürücüler, ağacın devrildiğini öğrenince şaşkına döndü. Ihlamur ağacının devrildiğini gören mahalle sakinleri, yıldırım düştüğünü sandıklarını söyledi. Tellerin kopmasıyla kıvılcımların çıktığını söyleyen vatandaş, "Kablolar sallandıkça ateşler çıktı, o ateşlerden kuru otlar tutuştu ve duvarın dibinde yandı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?