6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Devrilmeyen deniz bisikleti yaptı

Balıkesir’in Ayvalık İlçesinde yaşayan 55 yaşında ki boya badana ustası Cengiz Edemen, tasarımı kendisine ait Jet-Bis adını verdiği deniz bisikleti ile kano yaptı.

Kendi kısıtlı imkanlarıyla yaptığı deniz bisikletleri için evinin bahçesini atölye olarak kullandığı ve işinin dışında fırsat buldukça çalıştığını söyleyen Cengiz Edemen, daha büyük tasarımlar için hedefleri olduğunu da kaydetti.
Amacının ilçeye gelen turistlere su sporunu tanıtmak ve sevdirmek olduğunu söyleyen Edemen, “On yıldır kafamda tasarladığım projemi hayata geçirebilmek için maddi ve manevi mücadele verdim. Ancak gerçekleştirdiğim Jet-Bis aslında deniz bisikletinin gelişmiş modelidir. Redaktör dişliler sayesinde kullanımı rahat ve seri hale gelişidir. Ayrıca kalıbı bana aittir. Batma devrilme tehlikesi olmamakla birlikte büyük dalgalarda bile su yüzünde kalabilmektedir” şeklinde konuştu.

Bu arada Ayvalık’ta su sporlarında katkı sağlayacağını belirten boya badana ustası Cengiz Edemen, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in desteğini aldığını ilave ederek, ” Vatandaşının her konuda yardımına koşan Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen benimde imdadıma yetişti. Deniz bisikletlerini çalıştırabileceğim yer imkanı ve finansı konusunda bana yardımcı olacağı sözü verdi. Bundan aldığım güçle Türkiye’de eşi bulunmayan deniz bisikletlerini dünya cenneti Ayvalığa mal etmek istiyorum. Patent almak için müracaat edeceğim “dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet avcı IP: 88.229.224.xxx Tarih : 20.06.2009 11:33:35

başarılar dilerim çok güzel bi iş cıkarmişsın önce insan hayatı batmama garantiside bunu acıklıyor umalımki sizi anlasınlar desdeklesinler saygılar