3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dikkat! 3 gece kuvvetli don var!

Balıkesir'de, dünden itibaren etkili olan kar yağışı ilçelerde aralıklarla hafif şekilde devam ediyor. Kar sebebiyle yolu kapalı olan köy sayısı akşam itibariyle 83'e inerken, elektrik verilemeyen 33 köyden 25'i normale döndü. Dursunbey'de taşımalı eğitim gören okullardaki tatil süresi 1 gün daha uzatıldı.

KAR YAĞIŞI VE DON UYARISI
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, yurt genelinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, bu geceden itibaren Balıkesir ve çevresinde aralıklı hafif şekilde kar yağışlarının görüleceği, yine bu gece (29-30 Aralık) ve yarın (30-31 Aralık) gece hafif don, yılbaşı gecesi (31 Aralık-1 Ocak) ile yeni yılın ilk gününü takip eden gece (1-2 Ocak) ise kuvvetli don olayı beklendiği açıklandı. Yetkililer, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların, ilgililerin ve üreticilerin tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

Balıkesir İl Sivil Savunma Müdürlüğü Kriz Merkezi'nden verilen bilgiye göre, sabah 33 olan elektriksiz köy sayısının yapılan çalışmalar neticesinde 8'e düştüğü, il merkezine bağlı Konakpınar grubu olarak adlandırılan toplam 8 köye elektrik verilmesi çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Bu arada, yine sabah saatlerinde kar yüzünden ulaşıma kapalı olan köy sayısı 136 iken akşam saatlerinde bu sayının 83'e düştüğü bildirildi. Dursunbey'de 45 köy yolu, Savaştepe'de 26, Sındırgı'da 10 ve Balya'da 2 olmak üzere toplam 83 köy yolunun ulaşıma açılması için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğü, kar yağışı sebebiyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun meydana gelmediği, mahsur kalma olayının da gerçekleşmediği bildirildi.

SINDIRGI'DA KAR MÜCADELESİ
Sındırgı ilçesinde belediye ekiplerinin karla mücadelesi devam ediyor. İlçede son iki günde yağan kar hayatı durma noktasına getirirken, kapanan yollar da yeniden açılmaya başladı. Belediye ekipleri 2 gün boyunca cadde ve sokaklarda kapanan yolları açtı. Buzlanmaya karşı yolları tuzlayan ekipler yolda kalan araçlara da yardım etti. Yolda kalan bir yük aracını belediye ekipleri grayder yardımı ile kurtardı. Bu arada, Çavdaroğlu Mahallesi Lise Caddesi'nde kar küreme aracı kayarak elektrik direğine yaslandı.

Tekerleklerinde zincir takılı olmadığı gözlenen araç önce bir zincir yardımıyla direkten kurtarılmak istendi, ancak, zincirin kopmasıyla çalışma sonuçsuz kaldı. Elektrik direğinin hasar görmediği kazada kar küreyen iş makinesi ön ve arka tekerleği arasına sıkışan direkten kepçe yardımıyla kurtarıldı. Görünmez kazanın ardından karla kaplı ara yolların açılması çalışmalarına devam edildi.

KARDAN ADAMA ÇAY İKRAM ETTİLER
Fiziki olumsuzluklara rağmen diğer yönüyle insanlara yaşama sevinci veren kar yağışı bazı ilçelerde vatandaşların eğlencesi oldu. Karlı havaların vazgeçilmezi kardan adam için seferber olan vatandaşlar, eng üzel kardan adam yapmak için yarıştı. Dursunbey ilçesinde esnaflar kaldırım üzerine yaptıkları kardan adam ile hatıra fotoğrafı çekilirken, bir kahveci de kardan adama çay ikram etti. Elinde süpürge, başında şapka ve boynunda atkı klasiğinin aksine Dursunbey'deki çay içen kardan adam günün espri konusu oldu. Balıkesir'de tüm ana arterler ile ilçeler arasındaki yolların ulaşıma açık olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:02:15
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 23:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?