3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dinlenmek yerine yara bandı satıyor

Balıkesir'de, boynuna doladığı yara bantlarını 25 kuruşa satarak ameliyat parası biriktiren şahsa esnaf yardım etti. İsmini açıklamayan şahıs, dilenmek yerine küçük de olsa ticaret yapmayı tercih ettiğini, bunun daha onurlu bir davranış olduğunu söyledi. 

Kalp hastası olduğunu iddia eden şahıs, sokaklarda yara bandı satarak ameliyat parası biriktirmeye çalışıyor. Tanesini 25 kuruştan sattığı yara bantlarından kazanacağı miktar ile derdine derman arayan gence vatandaşlar da alış veriş yaparak destek veriyor. Şehrin işlek caddelerindeki esnaf dükkanlarına girerek yara bandı satmaya çalışan vatandaşa bölge esnafı da yardımcı oldu. Kalp hastası olduğunu ve bunun için para biriktirmesi gerektiğini anlatan şahıs, "Eğer adım gazetelerde yazılırsa bana satış yaptırmazlar" diyerek ismini vermek istemediğini söyledi. 

Yara bandı satarak bütçesine ne kadar katkı sağladığı, ameliyat parasını biriktirip biriktiremeyeceği şeklindeki soruları da cevaplamaktan kaçınan seyyar satıcı, "Ameliyatım için çok para gerektiğini söyleyebilirim" dedi. 

Esnafında maddi ve manevi desteğini alan seyyar satıcı, hayatı boyunca çalıştığını, hastayken bile dilenmeyi düşünmediğini belirterek kendisinden yara bandı alarak destek olanlara teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 15:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?