3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Diş hastanesi açılıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yapılan ve tüm Edremit Körfezi'ndeki vatandaşlara hizmet verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yarın hasta kabul etmeye başlayacağı açıklandı. 

Edremit Belediyesi tarafından, Darsofa Mahallesi'ndeki Ali Fahri Akıllıoğlu Sosyal Tesisleri alanı içerisinde inşa edilerek, sağlık hizmetlerinde kullanılması amacıyla anahtarı Sağlık Bakanlığı'na teslim edilen Edremit Ali Fahri Akıllıoğlu Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yarın hizmete başlayacağı açıklandı. Yapımı aylar önce tamamlanan ve personel atamaları yapılmadığı için bir türlü hizmete başlatılmayan hastanenin sıkıntısız bir biçimde hizmet vermeye başlayacağını bildiren Başhekin Dr. Mehmet Almaç, geçtiğimiz aylarda Vali Selahattin Hatipoğlu'nun talimatını da bir iki gün içinde yerine getireceklerini belirtti. Edremit belediyesi tarafından gün boyu anonslar yapılarak halka duyurulan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılması ile birlikte, büyük yoğunluk yaşanan Kazdağı Devlet Hastanesi Diş Polikliniği'ndeki karmaşa da son bulacak. Son hazırlıkların yapıldığına dikkat çekerek personel ile birlikte idari toplantılar yapıldığını vurgulayan başhekim Almaç, "Aylardır özlemi duyulan ve Edremit Körfezi'nde yaşayan vatandaşlar açısından büyük ölçüde kolaylıklar sağlayacak olan hastanemiz nihayet açılıyor. Son hazırlıklarımızı tamamladık ve gerekli yarım hizmete başlayacağımızı resmi dille de üst makamlarımıza bildirdik. Sayın Valimiz Selahattin Hatipoğlu'nun hastanemizi ziyareti sırasında gördüğü ve hemen değiştirilmesi talimatı verdiği hastanemizin camekandan oluşan çatı problemini de çözmüş bulunuyoruz. Hazır durumdaki çatı kaplamamız bir iki gün içerisinde yerine monte edilecek ve içerideki aşırı sıcaklık sorunu önlenecektir. Hastanemiz tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi. 

Hastanenin kurucu başhekimlik görevini yürüterek görevi, asli başhekim Dr. Mehmet Almaç'a bırakan Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Edip Özkoç'ta hastanenin faaliyete başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özkoç, Edremit Devlet Hastanesi'ndeki ek binada hizmet veren ve Ağız ve Diş Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte boşalan diş poliklinikleri binasını çocuk polikliniklerine dönüştüreceklerini ve çalışmaların başlatıldığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 23:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?