3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dizi çekimine giderken ölümden döndü

İstanbul'dan, dizi çekimlerine katılmak üzere Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne giden tiyatrocu ve sinema sanatçısı Mahmut Gökgöz'ün aracı, Bursa Çevre Yolu çıkışında alev alev yandı. 

Yoldan geçen kamyoncularla birlikte yangın tüpleriyle alevlere müdahale etmek için uğraş veren sanatçı, otomobilinin yanışını çaresizce izledi. 

Edinilen bilgiye göre, olay dün akşam saat 17.00 sıralarında Bursa Balıkesir Yolu üzerine Marmarabirlik yakınlarında meydana geldi. Bir televizyon kanalında yayınlanan "Yol arkadaşım" adlı dizinin çekimleri için İstanbul istikametinden Balıkesir Ayvalık'a giden Hüseyin Mahmut Gökgöz (51) idaresindeki 34 AC 5406 plakalı otomobil, seyir halindeyken yanmaya başladı. Arkadan gelen bir sürücünün ikazı üzerine olayı fark eden Gökgöz, aracını yolun kenarına çekti. Araçtaki yangın tüpüyle alevlere müdahale eden Gökgöz'ün yardımına yoldan geçen kamyoncular yetişti. Tüm uğraşlara rağmen alevler kontrol altına alınmazken, araç kullanılamaz hale geldi. 

Araçtaki yangın tüpünün alevlere yetmediğini, yoldan geçen kamyoncuların büyük söndürücülerle müdahalesine rağmen alttan başlayan alevlerin aracın bütününü sardığını belirten Gökgöz, çaresizlik içerisinde kaldıklarını söyledi. Vatandaşların uyarması üzerine ölümden dönen sanatçı Gökgöz, "Çevre yolundan çıkar çıkmaz, aynadan duman gördüm. Bunu tarlaların ilaçlanması olarak değerlendirdim. Arkadan gelen bir araç farları ile ikaz edince yolun kenarına çektim. Alevler aracın altından geliyordu. Tüple müdahale etmemize rağmen alevlere hakim olamadık" dedi. 

Gecikmeli gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, araç kullanılamaz hale geldi. Elektrik aksamından çıktığı sanılan yangın sonrasında ölümden dönen Mahmut Gökgöz, dizinin çekimlerine yetişmek için otobüsle Ayvalık'a hareket etti. Yangını söndürmeye çalışan kamyoncularda, ihbardan 40 dakikada sonra, olay yerine geldiği için itfaiyecilere tepki gösterdi. İhbarda bulundukları cep telefonu kayıtlarından aradıkları saati ve itfaiyenin geldiği anı basın mensuplarına gösteren vatandaşlar, 20. kilometredeki yangına itfaiye ekiplerinin gecikmeli olarak gelmesinin ciddi bir sıkıntı olduğunu belirtti. Bursa Büyükşehir Belediye itfaiyesi yetkilileri ise İzmir Yolu üzerinde grup amirliği kurulması için belediye yönetimine teklif verdiklerini, mecliste görüşülen Görükle, Çalı, Özlüce, Kayapa, Hasanağa Bölgesine hizmet verecek grup binası için henüz bir gelişme olmadığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 14:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?