6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Doğalgaz çalışmaları sürüyor

Balıkesir'de, en önemli yatırımlar arasında yer alan doğalgaz çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 

Planlanan takvime göre yapılan çalışmalarda daha önce doğalgaz getirildiği halde, hala gaz kullanmayan binaların önlerindeki gaz servis kutuları sökülüyor. Balıkesir Gaz Dağıtım AŞ. (Balgaz) yetkilileri, sökülen kutuların diğer talepler için kullanılacağını bildirdi. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanıp gaz verilen mahallelerdeki (Adnan Menderes, Bahçelievler ve Paşaalanı) binaların önünde bulunan gaz kutularının Balgaz ekipleri tarafından sökülmesine başlandı. Balgaz'ın bağlı bulunduğu AKSA Grubu'nun Balıkesir'deki doğalgaz işiyle ilgili yatırım maliyetinin yaklaşık 35 milyon dolar olduğu belirtildi. Hazır edildiği halde vatandaşlar tarafından kullanılmayan kutuların, başka bölgelerden gelen yoğun taleplerin karşılanmasında kullanılacağı, böylece yatırımın atıla dönüşmesinin önüne geçilirken, ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerinin de karşılanmış olacağı kaydedildi. 

Evlerinin önüne kadar geldiği halde kullanmadıkları kutuların söküldüğünü gören vatandaşlara ise doğalgaz hizmetinin ancak abonelik için başvurmaları halinde tekrar getirilebileceği anlatıldı. Balgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu, "Doğalgaza yoğun talep var. Burada ilginç olan, yatırımın başında önde yer alan mahallelerde tüm çalışmalar bitirilip gaz verildiği halde bazı vatandaşlar doğalgazı kullanmıyor. Kapılarının önündeki servis kutusundan daha evlerine hat çekmeyenler var. Ancak, evlerine henüz kutu bağlanmadığı halde doğalgaz kullanmak isteyen çok sayıda da vatandaş var. Talepler yoğunlaştı. Şimdi, kullanılmayan gaz kutularımızı söküp, abone talebinde bulunan vatandaşlarımızın evlerinin önüne bağlıyoruz. Tavsiyemiz, gaz kutusu olup da henüz kullanmayan vatandaşlarımız var ise bir an önce abone olup doğalgaz hizmetinden faydalanmalarıdır" dedi. 

KAMPANYA FIRSATI 

Balgaz, doğalgaz fırsatı için gerçekleştirdiği kampanyalardan bir yenisini daha uygulamaya koydu. İlk ayağı Ağustos ayında başlayan ve abonelik bedelini 8 eşit taksitte ödeme imkanı sağlayan kampanya 15 Eylül'de sona eriyor. 15 Eylül'den itibaren başlayacak olan kampanyanın ikinci ayağında ise vatandaşlar abonelik bedelini 6 eşit taksitte ödeyebilecek. Güvence bedeli (194,00 YTL.) peşin alınırken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen 180 dolar + kdv'lik doğalgaz abonelik ücreti, devam eden kampanyalar kapsamında taksitle ödenebiliyor. Balgaz, bir süre önce anlaştığı bankalar aracılığıyla da isteyen vatandaşlara doğalgaz kredisi kullanma imkanı tanıyor. Planlanan takvimden daha öne alınan şehir merkezindeki çalışmaların bu ay tamamlanacağı bildirildi. Öte yandan, 2007 yılında yatırım yapılacak olan, ancak, yeterli abone talebinin oluşması sebebiyle Hacıilbey Mahallesi'ne de bu ay sonu kadar doğalgaz verileceği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2006 Çarşamba 13:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜLTEN İBİŞOĞLU IP: 88.241.189.xxx Tarih : 14.11.2006 16:10:50
Öncelikle gaz almayacak mahallelere öncelik verdiler şimdi de topluyorlar. Önce tesbitini doğru yaparsın ondan sonra mahalleleri belirlersin. Yap-Boz tahtası memleketimin parası boşuna heba oluyor.+