3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Doğalgazda son viraj

Balıkesir'de, 2004 yılından beri devam eden doğal gaz çalışmalarında sona gelindi. Alt yapı yatırımlarının tamamlandığı kent merkezindeki çalışmaların 60 kilometrelik polietilen hat döşemesiyle sona ereceği bildirildi. 

Kazancı Holding kuruluşu olan Aksa grubuna bağlı Balgaz Doğal Gaz Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, Balıkesir'deki çalışmaların artık sonuna geldiklerini kaydetti. Kent merkezindeki alt yapı çalışmalarının yüzde 80 oranında tamamlandığını kaydeden Öztürk, 4 yıl içinde 435 kilometre polietilen, 70 kilometre de çelik hat döşendiğini, polietilen hattın 500 kilometreye tamamlanacağını bildirdi. Balıkesir Belediyesi'nin de yüzde 10'luk hisse ortağı olduğu Balgaz Doğal Gaz'ın Yeni imar alanları açılırsa onlar da projelere dahil edilecek. Girilmeyen mahalle kalmadı. Şu anda, 1. ve 2. Sakarya ile Gündoğan, Kuva-yi Milliye, Mirzabey mahallelerinde eksiklikler var, bunları da 2009'da tamamlayacağız" dedi. 

Balgaz Doğal Gaz Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, şehirde, 2004 yılında yatırım yapılan bölgelerde hala doğal gaz kullanmayan yerler olduğunu söyledi. Buralardaki doğal gaz kutularını rantabl olması için sökeceklerini belirten Ferhat Öztürk, "Bu abonelerin bina önündeki kutuları sökülecek. Tabi, bunu hiç abone olmayanlara uygulayacağız. Şu anda toplam 38 bin 800 doğal gaz abonesi var. Bunların 28 bin 700'ü gaz kullanıyor. 10 bin abone ise abone oldukları halde gaz kullanmıyor. Vatandaş kampanya bekliyor, şu anda peşin fiyatına 2 taksit, kredi kartına 4 taksit şeklinde uygulamamız var. Başka bir kampanya şimdilik söz konusu değil" dedi. 

DOĞAL GAZ EN KARLI 

Balgaz Doğal Gaz Bölge Müdürü Ferhat Öztürk, son zamanlarda görülen zamlara rağmen doğal gazın yine de en karlı enerji olduğunu söyledi. Metreküpü 0,65 Ykr olan doğal gazın önümüzdeki dönemde beklenen rağbeti göreceğine inandığını kaydeden Öztürk, Balıkesir'de yetki verdikleri iç tesisat firmasının 82 olduğunu bildirdi. Öztürk, Türkiye'de doğal gaz enerjisinin yüzde 31'nin kayıp olduğunu, bilinçli kullanım ile bu kaybın maksimum seviyede minimize edilebileceğini, bunun ise üretim ve tüketime mutlaka pozitif yansıyacağını belirterek, enerjinin verimli olarak kullanılması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 18:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?