3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Doğum için nöbetçi hastane

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başlatılan yeni uygulamayla, sezeryan haricindeki doğumlar sadece nöbetçi bırakılan devlet hastanesinde yaptırılabilecek. 

Bandırma Sağlık Grup Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde hazırlanan yeni çalışma sistemine göre, önceden planlanmış sezeryan doğumlar haricindeki doğumlar, sadece nöbetçi hastanede yaptırılacak. Bandırma'daki Güven Karahan Devlet Hastanesi ve Kapıdağ Devlet Hastanesi, yeni sisteme göre birer hafta süreyle doğum nöbetçisi hastane olacaklar. 

1-7 Eylül haftasında nöbetçi hastanenin Kapıdağ Devlet Hastanesi olduğu belirtilirken, yeni uygulamadan habersiz olarak doğum yapmak için Güven Karahan'a gelen vatandaşlar ise Kapıdağ Devlet Hastanesi'ne yönlendirildiler. Yeni uygulamadan haberleri olmadığı için mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar ise duruma tepki göstererek, aylardır muayene ve kontroller için geldikleri hastane dışında doğum yaptırmak istemediklerini söylediler. Her iki hastanede ikişer kadın doğum uzmanının olduğu belirtilirken, yeni sistemle hastanelerin kadın doğum servislerinin daha verimli çalışmasının amaçlandığı öğrenildi. 

Yeni uygulamayla ilgili bilgi veren Güven Karahan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker, yeni sistemle tüm doğumların nöbetçi hastaneye sevk edilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Sağlık Grup Başkanlığı'nın bilgisi dahilinde yapılan yeni düzenlemeyle her iki hastanemiz birer hafta süreyle doğum nöbetçisi olacaklar. Planlı doğumlar haricindeki gece acilleri gibi durumlarda doğumlar nöbetçi hastaneye sevk edilecek. Mesai saatleri içinde yine kadın doğum uzmanlarımız görev yapacaklar, planlı doğumlar haricindeki doğumlar nöbetçi hastanede yaptırılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?