7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Doktorlar serbest

Balıkesir'de polisin düzenlediği, "Neşter" operasyonunda gözaltına alınan toplam 4 doktor serbest bırakıldı. Bu sabah adli makamlara teslim edilen doktorların savcılıktaki ifadelerinin ardından salıverildikleri öğrenildi. Doktorlardan O.N.S., basın mensuplarına, "Aklandım" dedi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün Atatürk Devlet Hastanesi'nde birtakım yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aldığı ihbar üzerine gerçekleştirdiği 5 aylık çalışma sonucunda Atatürk Devlet Hastanesi'nde görev yapan evrak kayıtta görevli M.A. isimli memur, seyyar sigorta takip işleriyle uğraşan 3 kişiyle birlikte önceki gün tutuklandı. Soruşturma dosyasında, "rüşvet" ve "kurul raporlarında usulsüzlük" ya da "görevi kötüye kullanmak" iddialarıyla bazı doktorlar hakkında da işlem yapıldı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, savcılık talimatıyla harekete geçen Asayiş Şube ekipleri, dün Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek O.N.S. ile birlikte A.Ç. ve Y.O.O. isimli doktorları gözaltına almıştı. Aynı anda geçici görev ile Ayvalık ilçesinde bulunan İ.K. isimli doktor da akşam saatlerinde Balıkesir'e getirildi. Gözaltındaki toplam 4 doktor, emniyettteki sorgulamalarının ardından bu sabah adli makamlara teslim edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 4 doktor mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Serbest kalan doktorlardan O.N.S. adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, herhangi bir suç işlemediğini, adli makamlarca da aklandığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?