7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Domuz gribi alarmı!

Almanya'dan Balıkesir'e izne gelen ve yüksek ateş, bağ ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ailede domuz gribi virüsü tespit edildi. Domuz gribi virüsü taşıdığı belirlenen anne ve iki çocuğu Balıkesir'e sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Almanya'da yaşayan K.E. (35), çocukları O.E. (14) ve E.E. (7), önceki akşam Almanya'dan kalkan uçakla Adnan Menderes Havaalanı Dış Hatlar Terminali'nden Türkiye'ye giriş yaptı. İzmir'den Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki yakınlarının yanına gelen K.E., oğlu O.E.'yi aniden rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdü.

Bigadiç'in Işıklar köyündeki erkek kardeşinin yanına gelen K.E., dün öğleden sonra çocuklarıyla birlikte Bigadiç Devlet Hastanesi'ne gitti. Baş ağrısı ve yüksek ateş şikayeti olan çocukta domuz gribi tespit edildiği bildirildi. Doktorlar bütün hastaneyi karantina altına alırken, geçici olarak giriş ve çıkışlar durdurularak hastaneye başka hasta alınmadı. Acil serviste müşahede altına alınan O.E.'nin anne ve kardeşi de tedavi altına alındı.

Alarma geçen doktorlar, gerekli tahlilleri yaptıktan sonra anne K.E. ve 2 çocuğunu ambulansla Balıkesir'e sevk etti. Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan aile, intaniye kliniğine yatırıldı. Anne K.E.'nin, E.E. ile ayrı odaya, O.E.'nin ise tek başına ayrı bir odaya yatırılıp takibe alındığı öğrenildi. Aileden alınan kan örnekleri ve laboratuar analizleri, "acil" kaydıyla Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Yetkililer, Sağlık Bakanlığı'nın Ankara'daki Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuarı'nda sonuçları beklerken, anne ve 2 çocuğunun tedavilerinin bu sonuçlara göre belli olacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?