6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Domuz gribi şüphesi

Çek Cumhuriyeti'nden tatil için Türkiye'ye gelen 5 kişilik aile, yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Çeşitli tahliller yapılan aile, 24 saat sonra sonuçların çıkacağı söylenerek evlerine gönderildi.

Çek Cumhuriyeti'nin Prag kentinden tatil için Balıkesir'in Burhaniye ilçesine gelen 3 çocuklu 5 kişilik aile, yüksek ateş şikayetiyle Burhaniye Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktorlar, aileyi hemen uzman intaniye doktorunun bulunduğu Edremit Devlet Hastanesi aciline ambulansla sevk etti. Edremit Devlet Hastanesi acil servisindeki aile, intaniye uzmanı Dr. Gülay Ekenler tarafından muayene edildi.

Tahlilleri yapılan 5 kişinin kan numuneleri, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından teslim alındı. Aileye, Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği Domuz Gribi Virüsü'nde etkili olan ilaçlardan verildi. Aile, daha sonra kontrol altında evlerine gönderildi. Hastalığın kesin tanısının, 24 saat sonra çıkacak olan tahlil sonuçlarıyla ortaya çıkacağı bildirildi.

Ailenin hastanede bulunduğu saatlerde, hastanenin acil servisi boşaltılarak, personele önlem aldırıldı ve hasta giriş çıkışları durduruldu. Ailenin hastaneden gönderilmesiyle birlikte kısa süre sonra karantina durumu ortadan kaldırılarak, hasta kabulüne başlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?