6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Domuz gribinden 4 ölüm

Balıkesir'de bugün itibariyle domuz gribinden ölenlerin sayısının 4 olduğu, halen 5 vatandaşın çeşitli hastanelerde domuz gribi teşhisiyle tedavi gördüklerini bunlardan 2'sinin yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, "İlimizde pandemik gripten 28 Aralık 2009 itibariyle 4 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Halen pandemik grip tanısıyla hastanelerimizde yatan hasta sayımız 5'tir. Bunlardan ikisinin takip ve tedavisi yoğun bakımda sürdürülmektedir. Pandemik grip tanısı alan diğer hastalarımızın genel durumları iyi olup takip ve tedavileri devam etmektedir" dedi.

 6 AYDAN BÜYÜK HERKESE AŞI

Bu arada, Sağlık Bakanlığı Pandemik Yürütme Kurulu tarafından alınan karar gereği gebelere uygulanmak üzere temin edilen adjuvansız Pandemik A (H1N1) 2009 aşısı uygulamalarını devam ettiği, bu aşıların sadece gebelere uygulandığı bildirildi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren 6 aydan büyük tüm vatandaşların sağlık kurum ve kuruluşlarına Pandemik A (H1N1) 2009 aşısı ile aşılanmak üzere başvurmaları halinde herhangi bir kronik hastalık durumu sorulmaksızın geri çevrilmeyerek aşılanmalarına devam edildiği bildirildi. Balıkesir merkezde Devlet hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi ile diğer 18 ilçede ise tüm devlet hastanelerinde hafta sonları ve mesai saatleri dışında isteyen vatandaşların aşılarını yaptırabilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 19:37:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 15:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?