7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Domuz gribinden bir ölüm daha

Balıkesir'de hastanede tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden 25 yaşındaki bir vatandaşın domuz gribinden hayatını kaybettiği açıklandı. 7 Aralık tarihinde de 24 yaşındaki bir çocuk annesi kadın yine domuz gribinden hayatını kaybetmişti.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde ikamet eden U.Y., 10 gün önce rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Edremit Devlet Hastanesi'nde İntaniye Servisi'ne yatırılan U.Y.'nin 11 Aralık tarihinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, U.Y.'nin domuz gribi virüsünden hayatını kaybettiği bildirildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, U.Y. isimli vatandaşın felç hastası olduğu ve başka rahatsızlıklarının da bulunduğunu, Edremit Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sırasında hayatını kaybettiğini, hastadan alınan numunelerin Ankara'daki laboratuar sonuçlarının bugün geldiğini ve buna göre şahsın domuz gribi olduğunu, ölümünün de bu sebepten gerçekleştiğini bildirdi.

Çalışkan, Balıkesir genelinde toplam 6 vatandaşın daha Domuz Gribi teşhisiyle çeşitli hastanelerde yattığını, bunlardan 2'sinin yoğun bakımda, 4'ünün ise intaniye servislerinde tedavilerinin devam ettiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 23:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?