6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

DP adayını Kırat karşıladı

Demokrat Parti (DP) Balıkesir Belediye Başkan Adayı'nın mimar Erkan Ağabeyoğlu olduğu açıklandı.

Parti binasındaki davullu zurnalı tanıtım toplantısında renkli görüntüler yaşandı.

DP İl Başkanı Mesut Akbıyık, beraberinde merkez ilçe başkanı, partili yöneticiler, eski bakan ve milletvekilleriyle Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileriyle çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda 29 Mart'taki belediye başkan adaylarının Erkan Ağabeyoğlu olduğunu kamuoyuna resmen açıkladı.

Daha önce düzenlenen çeşitli toplantılarda Erkan Ağabeyoğlu'nun hazırladığı Balıkesir ile ilgili değişik projelerden söz eden Mesut Akbıyık, Balıkesirlilerin teveccüh gösterip adaylarını seçmeleri halinde açıklanan ve daha bir çoğu bulunan projeleri tek tek hayata geçirip hizmet etme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Mesut Akbıyık, merkez ilçe başkanıyla birlikte Belediye Başkan Adayı Erkan Ağabeyoğlu'nun elini havaya kaldırıp partilileri selamlayıp, basın mensuplarına poz verdi. Kısa bir konuşma yapan DP Belediye Başkan Adayı Erkan Ağabeyoğlu, partililerden 30 Mart tarihinde partiyi tekrar kucaklamaları için söz aldı. Bir dönem Balıkesir Mimarlar Odası Başkanlığı da yapan Erkan Ağabeyoğlu, vatandaşların refahı ve Balıkesir'in gelişimi için güzel hizmetler için aday olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından dışarıya çıkan il başkanı ve belediye başkan adayı, burada bekleyen kalabalığı selamladı. Çoğunluğunu roman vatandaşların oluşturduğu kalabalık, davul zurna eşliğinde tezahüratlarda bulundu. Roman vatandaşların getirdiği, partinin de sembolü olan, "Arzu" isimli kırat eyerlenmiş halde süvarisini beklerken, başkan adayı Erkan Ağabeyoğlu attan çok korktuğu için ısrarları geriye çevirdi.

Ata binmeyip dizginlerinden tutarak poz veren Ağabeyoğlu, roman vatandaşları onların içinden biri olan merkez ilçe teşkilatındaki yöneticilik görevinden istifa edip Ağabeyoğlu'nun kadrosunda belediye meclis üyesi aday adayı olan Sadettin Altın ile birlikte selamladı.

Büyük bir coşku yaşayan roman vatandaşlar davul, zurna çalıp alkışlarla tezahürat ettiler. Tam bir cümbüş havasında geçen aday tanıtımı sırasında yolun trafiğe kapatılmaması için polisler büyük çaba gösterdi.

Basın toplantısına, DP MYK Üyesi Gülay Harmandalı, eski Devlet Bakanı A. Baki Ataç, eski milletvekilleri Sami Sözat ve Ömer Lütfi Coşkun, daha önce iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapan Sami Gökdeniz, eski il ve merkez ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 22:41:45
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 22:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?