6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

DP lideri Soylu Balıkesir'de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın üzerine imam cüppesi giyip fetva verecek hale geldiğini söyledi.

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde seçim çalışmaları yapan DP lideri Süleyman Soylu, Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde seçmenler ile bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında yolsuzluk iddiaları içeren belgelerin elinde olduğunu ve bu belgeleri seçimlere 10 gün kala tüm kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Soylu, "Türkiye 6 buçuk yıldır bir iktidar tarafından idare edilmektedir. 6 buçuk yıl, bir ülkenin imarı için, inşası için, insanların geçmiştekinden daha iyi bir yaşam standardına kavuşabilmesi için çok önemli bir zaman dilimidir. 6 buçuk yılın sonunda aslında olması gerekenler, ülkede esnafın vergi verirken zorlanmaması, yanında çalıştıracağı yeni elemanı alması için kara kara düşünmemesi, elektrik faturasını nasıl ödeyeceğim diye endişeye kapılmaması, Bağ-Kur primini öderken de rahat bir biçimde ödemesi lazım diye düşünüyorum. Ama öyle mi? İflas eden esnaflar, siftah bile yapmadan kepenk kapanan dükkanlar var. Hatta, kamyon şoförlerinden tutun, her esnaf grubunun kendine göre sıkıntıları var. Ya çiftçi, ya tarım ve sanayi, ya hizmetler sektörü, ya Türkiye'nin geleceği ile ilgili yapılan yatırımlar, ya bürokrasi, ya adalet, ya sağlık, ya eğitim, ya emeklilerin durumu, ya Türkiye'de çiftçi olup üretmek isteyenlerin durumu? Üretebilecek miyim, ürettiğim ürünü satabilecek miyim diye endişe eden insanların durumu? Askerliğini bitiren, üniversiteyi bitiren, Türkiye'de evlenmek istiyorum, yuva kurmak istiyorum diyenlerin durumu? İhracat yapıp para kazanmak, üretime katkıda bulunmak, istihdam yapmak istiyorum diyen insanların durumu? 6 buçuk yıldır Türkiye'de olmayan bir tek şey var. Bir zihniyet gelişiyor Türkiye'de. Türkiye bir faiz cenneti haline gelmiş. Yani, dışarıdan sıcak parasını Türkiye'ye getiren kat kat dolar üzerinden para kazanan insanların ülkesi haline gelmiş burası. Türkiye ithalat cenneti haline gelmiş. Çiftçi, dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini kullanıyor ve çaresizlik içinde. Üniversiteye girmek isteyen gençlerimizin durumlarında da iyileşme olmadı. Anadolu liselerine girmek
isteyen çocuklarımızın durumlarında da iyileşme olmadı. Eczaneden ilaç almak isteyenlerin, eczacılar arasında, acaba ben bunların paralarını devletten alabilecek miyim düşüncesine tanık olması konusunda bir iyileşme olmuş mu? Hayır. Sağlık reformu ile övünen bu hükümet, üniversite hastanelerinin başka, kliniklerin başka, özel hastanelerin başka bir şekilde insanları sınıflandırması arasında ezilmiş kalmış" iddialarında bulundu.

"BAYKAL FETVA VERECEK HALE DÜŞTÜ"

CHP lideri Deniz Baykal'ın, kendisini bir modaya kaptırarak, sokak sokak dolaşıp halka fetva verecek bir duruma geldiğini söyleyen DP lideri Süleyman Soylu, "Bir kavga ve kirlilik siyaseti üzerinden milletimizi oyalamaya çalışıyorlar. Dış politikada Türkiye nereye gitmektedir? 5 yıldır ekonomi daralıyor ve küçülüyor. İnsanlar pazarlarda çöpe atılanları topluyor. Haksızlığın, rantın üstesinden geleceğim dedi.

Adaletsizliklerin üstesinden geleceğim dedi, Türkiye'yi adaletsizliklerle, rantla, haksızlıkla, fukaralıkla ve yolsuzlukla karşı karşıya bıraktı. Türkiye bu atmosferde seçime giderken Başbakan diyor ki, ben doktorum. Neyin doktorusunuz? Ekonominin doktoru. Eğer sen ekonominin doktoruysan vay bu ülkenin haline, vay benim 500 TL emekli maaşı alan vatandaşımın haline. Ya ötekine ne demeli, Baykal'a? O da bir modaya kaptırmış, açılım, açılım, açılım diye, neredeyse o kadar açıldı ki, açıldığı yerden bir daha geri dönemeyecek diye endişe içerisindeyim. Zannediyorum 29 Mart sabahına kadar açılım yapacağım
diye, kafasına bir imam sarığı, üzerine de bir imam cüppesi giyip, sokak sokak, cadde cadde, meydan meydan fetva verecek bir hale düştü Sayın Baykal. Bir tarafta yarım doktor, bir tarafta yarım bir hoca. Yarım doktor candan eder, yarım hoca dinden eder, dinden. Türkiye'yi yarım doktor ve yarım hocaya bırakmayacak bir anlayışı hep beraber sergilemeli ve 29 Mart'ı Türkiye için tarihsel bir fırsat olarak ortaya koyabilmeli, bu ülkeyi, bu ülkenin zenginliklerini, varlıklarını anlamayan, bu ülkeyi yönetemeyen, bu ülkede demokrasinin hangi erdemi ortaya getirebileceğini bilemeyen bu siyaset anlayışının tasfiye edilmesinin zamanı 29 Mart'tır" diye konuştu.

Yaklaşık 200 partilinin katıldığı konuşmanın ardından, Edremit Belediye Başkan Adayı Erman Akçay'ı tanıtan Soylu, seçim otobüsü ile ilçeden ayrılarak Kadıköy beldesine gitti. Beldedeki seçim bürosunu ziyaret ettikten sonra Akçay tatil beldesine giden Soylu, DP Akçay teşkilatı binası önündeki kalabalık partili grubunu görünce şaşırdı.

Programın yaklaşık 1 buçuk saat uzamasına rağmen, genel başkanlarını bekleyen yaklaşık 500 kişilik grup Soylu'yu duygulandırdı.
Seçim otobüsünden inen Soylu'yu, beldenin CHP'li Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu karşıladı ve kendisine çiçek verdi. Burada yaptığı konuşmadan sonra Altınoluk beldesinde seçim bürosu açan Soylu, Altınoluk Belediye Başkan Adayı Cemal Tilkici'yi de tanıttıktan sonra, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:30:44
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 18:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?