5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

DP'de 'Çiller' sesleri!

DEMOKRAT PARTİ'DE TANSU ÇİLLER SESLERİ

Demokrat Parti'de (DP) Tansu Çiller'in partinin başına geçmesi için yoğun bir talep oluştuğu bildirildi. Anavatan Partisi ile yaşanan birleşmeye rağmen bir türlü istenilen hareket ve canlılığa kavuşmadığı ifade edilen DP'de tabanın eski genel başkan ve başbakan Tansu Çiller'in tekrar genel başkan olarak DP'nin başına geçmesini istediği kaydedildi.

 

CİNDORUK'A, "ÇİLLER" FAKSI

DP'nin Balıkesir'deki tecrübeli isimlerinden olan İl Disiplin Kurulu üyesi Mustafa Koçal (70), parti genel merkezine eski genel başkanları Tansu Çiller'in tekrar başa getirilmesiyle ilgili talebini ileten 2 sayfalık faks geçti. 12 Haziran 2010 tarihinde yapılacağı belirtilen DP büyük kurultayında Çiller'in genel başkan olması gerektiğini söyleyen Koçal, "Tabanın ve milletin partinin başında görmek istediği genel başkan Tansu Çiller'dir. İnanmayan il yöneticileri arasında anket yaptırsın. Bu seçimlerde parti yine barajın altında kalırsa bir daha da toplanamaz" diye uyarıda bulundu. DP genel merkezine faks çeken Mustafa Koçal, genel başkan Hüsamettin Cindoruk'a seslenerek, "Sayın genel başkanım size saygımız sonsuz, siz ağabeylik yaparak partiyi birleştirdiniz. Gelin bir ağabeylik daha yapın tabanın ve milletin istediği genel başkanı bu partinin başına getirin, parti tabanı ve milletin gönlünde taht kurun. İki, üç seçimdir baraj korkusu yaşamak ömrümüzden senelerimizi aldı. Tabela partisi konumuna düşmek kanımıza dokunuyor. Önümüzdeki seçimlerde baraj korkusu yaşamak istemiyoruz. Tabanın ve milletin partinin başında görmek istediği Tansu Çiller'dir. Getirin partinin başına Tansu Çiller'i bu millet sizi minnetle ansın" dedi.

 

ÇİLLER'E DÖN BASKISI

Mustafa Koçal, "Nereye gitsem, kiminle görüşsem bana Tansu Çiller'i soruyorlar. Ben de tüm arkadaşlarım gibi, parti tabanı ve milletimiz gibi Sayın Tansu Çiller'i DP genel başkanı olarak görmek istiyorum, bu seçimlere Çiller'in genel başkanlığında girmek istiyoruz" diye konuştu. Bu arada, DP tabanının Tansu Çiller'i partinin başına getirmek için göreve dön çağrısı yapmak için bir imza kampanyasının yürütüldüğü belirtildi. Parti tabanındaki Çiller hareketinin gün geçtikçe sesini yükseltmeye başladığı kaydedildi. Tansu Çiller'in ise partinin talebi halinde buna kayıtsız kalamayacağı yönünde görüş belirttiği ifade edilirken bu konuyla alakalı üzerinde yoğun bir baskı bulunan Çiller'in herhangi bir açıklama yapmak istemediği kaydedildi.

DEMOKRAT PARTİ'DE TANSU ÇİLLER SESLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 17:08:04
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?