6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

DP'den belediyeye suçlama

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanı Mesut Akbıyık ve Belediye Başkan Adayı Erkan Ağabeyoğlu, Balıkesir Belediyesi tarafından Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerinden yasal olmadığı halde, "Yapı Kullanım Harcı" aldığını iddia ederek Başkan Sabri Uğur'u da, "Belediye cini" olarak sıfatlandırdı.

DP'nin iddialarına ise bugün Küçüksan yönetiminden cevap geldi. Küçüksan Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Gökmen, "Demokrat Partililerin yaptığı açıklama tamamen yalandır. Belediye iş yerlerimizden harç vs. para almamıştır. Ancak, biz yönetim olarak genel kuruldan kalan rakamları kuruşlandırıp çıkan bakiyeyi üyelerimizden topladık ve kasa alındı makbuzu verdik. Belediye Başkanımız sayın Sabri Uğur, sanayideki iş yerlerimizden bir tek lira dahi para almamıştır" diyerek, DP'nin yaptığı açıklamayı yalanladı.

konuyla ilgili bilgi sahibi olmadan yapılan açıklamanın tamamen talihsiz olduğunu belirten KÜÇÜKSAN Başkanı İrfan Gökmen, beraberinde başkan vekilleri Akif Kaynakoğlu ve Tayfun Göre ile yönetim kurulu üyesi Fevzi Çakır olduğu halde Başkan Sabri Uğur'u makamında ziyaret ederek, DP'nin yaptığı asılsız açıklamayla kendilerinin hiçbir alakası olmadığını belirterek üzüntülerini ifade ettiler. KÜÇÜKSAN başkan ve yöneticilerini dinleyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, DP'nin iddialarını, "çirkin" olarak değerlendirirken, kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını, ancak bu tür iftiraların her zaman sahiplerine ait olduğunu söyledi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, SS Küçüksan Yapı Kooperatifi üyelerinden, kanunun muaf tuttuğu hiçbir harcın alınmadığını söyledi. Yerel gazetelerin bazılarında yer alan haberler üzerine, konuyla ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı duyulduğu bildirilen açıklamada, Başkan Sabri Uğur, sanayi sitesindeki işyerlerinin 24 yıl sonra ilk defa kendileri tarafından ruhsatlandırıldığını hatırlattı. Sabri Uğur, "2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, 'Küçük Sanat Sitelerinde yapılan yapı ve tesislerin, Bina İnşaat Ruhsatı Harcı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi Harcı'ndan muaftır. Bu nedenle, Balıkesir Belediyesi tarafından, SS Küçüksan Yapı Kooperatifi üyelerinden, 'Bina İnşaat Ruhsatı Harcı' ve 'Yapı Kullanma İzin Belgesi Harcı' tahsil edilmemiştir. 1985 yılında ruhsatsız olarak yapımına başlanan Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 1.357 adet yapı ve tesisler, 24 yıl sonra, bizim dönemimizde ruhsatlandırılmaktadır. Bu çalışmalar sırasında, kanuni muafiyet nedeni ile Küçüksan'dan tahsil edilmeyen Bina İnşaat ve Yapı Kullanma Belgesi harçlarının toplam tutarı, yaklaşık 2 milyon 113 bin liradır" dedi.

Başkan Uğur, kanunen muaf olan Bina İnşaat Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni harçlarının alındığına dair iddialarının ise hiçbir dayanağının bulunmadığını bildirdi. KÜÇÜKSAN Başkanı İrfan Gökmen de yönetim kurulu olarak konuyla ilgili açıklama yapacaklarını, kamuoyunun bu hususta yanıltıldığını, KÜÇÜKSAN'daki üyelerinin de yanıltılmaya çalışıldığını, bununla ilgili olarak kanuni haklarını da saklı tuttuklarını söyledi.

Gökmen, DP il başkanı ve belediye başkan adayının gösterdiği makbuzların belediye ile ilgili olmadığını, KÜÇÜKSAN yönetimine ait, "kasa makbuzu" olduğunu hatırlatırken, bu asılsız iddiaların mesleği avukatlık olan bir ilim başkanı tarafından ortaya atılmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
DP İl Başkanı Mesut Akbıyık ve Belediye Başkan Adayı Erkan Ağabeyoğlu, ortak düzenledikleri basın toplantısında Balıkesir Belediyesi'ni, KÜÇÜKSAN üyelerinden yasal olmadığı halde, "Yapı Kullanma" adı altında harç parası tahsil ettiğini, her biri 1 ile 5 bin TL. arasında fatura edilen paralarla yaklaşık 20 milyon TL.'ye tekabül ettiğini belirttiler. Akbıyık ve Ağabeyoğlu, söz konusu bölgede Başkan Uğur'un da kendisine ait 6 dönümlük yeri olduğunu, buranın eski kamyon garajının ihalesinde değerlendirildiğini, söz konusu 6 dönümlük yerin 16,5 milyon TL'nin 1/4'üne tekabül ettiğini ileri sürdüler.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?