6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

DP'den Soylu'ya tam destek

Demokrat Parti Balıkesir İl Teşkilatı, 16 Mayıs'ta yapılacak olan 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde adaylardan genel başkan Süleyman Soylu'yu destekleyeceklerini açıkladı.

Soylu'nun parti genel merkezindeki açıklamasına katılan DP İl Başkanı Mesut Akbıyık, Merkez İlçe Başkanı Sedat Ağan ve Bigadiç'ten Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Gülay Harmandalı ile birlikte Soylu'nun açıklamasını Ankara'da yakından izlediler. Soylu'nun tekrar aday olmasına destek verdiklerini belirten Balıkesir İl Başkanı Mesut Akbıyık, Süleyman Soylu'nun tekrar genel başkan olarak seçilmesinin tüm partililer ve Türkiye için daha yararlı olacağını düşündüklerini söyledi.

29 Mart yerel seçimlerinde daha sıkı çalıºtıklarını kaydeden Akbıyık, DP içerisindeki bazı kesimlerin kendilerine yeni bir oluşum aradıklarını ileri sürdü. Süleyman Soylu'nun partililer ve halk tarafından gelen yoğun ilgiden dolayı tekrar siyaset yapmaya karar verdiğini söyleyen Mesut Akbıyık, "Kendi şahsım adına açık ve net söylüyorum, kongrede Süleyman Soylu'yu tekrar destekleyeceğiz. Balıkesir'de toplam 36 delege bulunuyor. Ama ben demokrasiyi kısıtlamamak için bunların şahsi görüşlerine karışmadan söylemek istiyorum ki, bence ilimizdeki delegelerin çoğunluğu oyunu Süleyman Soylu'dan yana kullanacaktır" dedi.

Mesut Akbıyık, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde DP'nin başına iyi bir başkan geçtiğini, yeni başkanın DP'ye yakışır bir şekilde çalışacağını kaydetti. İl Başkanı Mesut Akbıyık, Merkez İlçe Başkanı ve beraberindekiler ile genel başkan adayı Süleyman Soylu ile parti merkezi önünde hatıra fotoğrafı çekildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?