7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

DP'li kadınlar hak arayışında

DP'Lİ KADINLARDAN,

Demokrat Parti'nin, "DEPAR-81" kampanyasıyla alakalı basın açıklaması yapan Funda Ekmekçioğlu, kendisini Eski Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı DP İl Kadın Kolları Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak tanıttı. Ekmekçioğlu, "Cinsiyet eşitsizliği toplumsal yaşamın her alanında varlığını sürdürmektedir. İki cins arasında eşitliği sağlayacak politikalar sadece kadınların değil tüm toplumun yararınadır. Demokrat Parti cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kadınların insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerinden eksiksiz olarak yararlanabilmesi için kaynaklara ve karar alma mekanizmalarına erişim başta olmak üzere, tüm alanda reform niteliğinde değişiklikler yapacaktır. Demokrat Parti Atatürk ilkeleri doğrultusunda kadınların eşit yurttaş, eşit birey olma mücadelesinde yanında olmaktan öte, kadının toplumdaki statüsünün en üst noktaya gelmesi için yeni bir toplum ve yeni bir siyaset anlayışının gelişmesinde öncü olacaktır" dedi.

Öte yandan, DP Kadın Kolları Başkanı Işıl Gümüşyay da, kırmızı bant kampanyasıyla ilgili olarak daha önce kendi parti binalarında bir basın toplantısı düzenleyip kampanyayı kamuoyuna duyurmuştu. Işıl Gümüşyay, "Kadınların siyasi karar alma mekanizmalarında temsil edilmesi ve katılması demokrasinin en önemli göstergelerinden birisidir. Bu aynı zamanda bir kalkınma, gelişme meselesidir. Demokrat Parti üç, beş kadını süs eşyası gibi vitrinine koyup kadın oylarını alma yaklaşımını doğru bulmamaktadır. Tersine, Demokrat Parti iş yapacak, mecliste, belediyelerde kadınları gerçekten temsil edecek, onların sorunlarını takip edecek ve çözüm getirecek kadınları siyasete taşımak amacındadır. Kırmızı bant kampanyası ile 81 ilde kadın adayların sayısını arttırma hedefini yaşama geçireceğiz" dedi.

DP'nin eski Anavatan ve eski Doğru Yol Partisi olarak kendi parti binalarında ayrı ayrı yaptıkları basın açıklaması, DP-Anavatan Partisi birleşmesinin tabanda henüz gerçekleşmediği şeklinde yorumlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 19:46:03
Güncelleme :16 Aralık 2009 Çarşamba 12:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?