3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

DSİ'nin toplu tesis açılış töreni

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla DSİ'nin 92 tesisinin toplu halde hizmete verilmesiyle ilgili düzenlenen törende Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki Çataldağ Göleti de hizmete girdi. 

Bakan Eroğlu'nun Ankara'dan canlı yayın ile bağlandığı iller arasındaki Balıkesir'de Vali Selahattin Hatipoğlu'nun butona basmasıyla beraber göletin kapakları açılarak su verildi. 

Susurluk'un Gürece köyü sınırları içinde Bıçkı deresi üzerinde inşa edilen sulama ve içme suyu amaçlı göletin temelden yüksekliği 34.5, talvegden yüksekliği ise 26 metre, yani 10 katlı bina yüksekliğinde. Keşif bedeli 2 milyon 500 bin YTL. olan Çataldağ Göleti'nde ilk defa 10 Ağustos 2008 tarihinde su tutuldu. Mirbey İnşaat firmasının üstlendiği işin toplam maliyeti 8 milyon 782 bin YTL. olarak açıklandı. 

Çataldağ Göleti 460 dönüm alanı sulayacak. Ayrıca, 3 köyde 53 hektarlık alanın sulama ihtiyacı da göletten sağlanacak. Susurluk Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Güneş, ilçede yıllardır süren hayalin bugün gerçeğe dönüşmesinden büyük sevinç duyduklarını ifade ettiler. 

Törende bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir'deki sanayinin tarıma dayalı olduğunu kaydetti. Balıkesir'in 81 il içinde hayvansal ürünlerin üretiminde birinci, tarımsal üretimde ise üçüncü sırada yer aldığını hatırlatarak tarımın Balıkesir ili için ne derece önem taşıdığını vurguladı. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na destekleri için teşekkkür eden Vali Hatipoğlu, "Hükümetimizin öncelikli projeleri açısından özellikle boşa akan ırmaklarımızı ve derelerimizin üzerinde barajlar ve göletler yapmayı Acil Eylem Planında öne almış ve ülkemiz genelinde yıllardır yarım kalan tesisler bugün hizmete açılıyor. Balıkesir'imizde DSİ en önemli kuruluşlarımızdan biridir. Balıkesir'de 6 barajımız var, 21 gölet tamamlandı. 8 göletin yapımı sürüyor, 42 tane de göletin planlama ve etüt çalışmaları DSİ Bölge Müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Bugün uzun süredir yarım kalan, son dönemde milletvekillerimizin de katkıları sayın Bakanımızın destekleri ve DSİ'nin gayretli çalışmalarıyla göleti tamamladık. Bu gölet neyi ifade ediyor? Üç köyümüzün sulaması gerçekleştirilecek, 53 hektar tarım arazisi sulanarak daha fazla ürün elde edilecek. Bunun yanında Susurluk ilçe merkezimizin 2037 yılına kadar (60 bin nüfusa ulaşıncaya kadar) içme suyu sorunu çözülecektir. Önümüzdeki Ocak, Şubat aylarında da ilçe merkezimiz yeni şebekeden içme suyunu almaya başlayacak. Önümüzdeki günler içinde tüm ilçelerde, gerek Özel İdare gerek KÖYDES kapsamında yaptığımız tesislerin toplu açılışlarını gerçekleştireceğiz. Ben, bu hizmetlerin yapımında talimatlarıyla yönlendiren başta sayın Başbakanımıza ve sayın Çevre Orman Bakanımıza huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum" dedi. 

Törene, Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam Mahmut Şirinoğlu, DSİ 25. Bölge Müdürü Şahin Durukan, Susurluk Belediye Başkanı İsmail Güneş, İGM Başkanı M. Akif Okur, AK Parti İl Başkanı Adil Çelik, DSİ görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu'nun 92 Tesisin Hizmeti Verilmesiyle ilgili tören kapsamında 6 il ile birlikte aynı anda canlı bağlantı yapılan Balıkesir Susurluk'taki Çataldağ Göleti'nde Vali Hatipoğlu'nun butona basmasıyla birlikte açılan kapaklardan tarım alanına su verildi. BAÜ Susurluk MYO Halk Oyunları Ekibi'nin folklor gösterisi ile renk kattığı törenin ardından vatandaşlar gölette incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?