6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

DSP'den seçim startı

DSP'DEN SEÇİM STARTI

Demokratik Sol Parti (DSP) Balıkesir İl Başkanı Ahmet Aydoğdu, 2011 yılında yapılacak olan genel seçimler için bugünden itibaren start verdiklerini, genel seçimlerde meclise gireceklerini bildirdi.

DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu, 29 Mart seçimlerinden sonra Balıkesir'de ilk defa basın toplantısı düzenledi. Yerel seçimlerde başarılı olamadıklarını belirten Aydoğdu, "Siyasi partilerin hedefi başarılı olmak içindir. Biz bugünden itibaren seçimler için start veriyoruz. Eski genel başkanımız Zeki Sezer seçimlerden sonra istifa etti. Yeni başkanımız Masum Türker oldu ve yeni başkanımız ile daha başarılı olacağımıza, genel seçimlerde meclise gireceğimize inanıyoruz. Demokratik Sol Parti Balıkesir'de var olan örgütünü yenilemiş oldu. Siyasette yeni oluşumlar var. Bizden ayrılan Mustafa Sarıgül'ün partisine 40-50 kişinin istifa edip geçtiği söylentileri var. İstifa eden dilekçe sayısı 9. Bandırma'dan belediye başkan adayımız Sarıgül'ün partisine geçmiştir, toplam 15 civarında istifa var. Bunun dışında DSP'den ayrılan arkadaşımız yok" diyerek partiden çok sayıda istifalar olduğu söylentilerini yalanladı.

Anayasa Mahkemesi'nin DTP'yi kapatmasıyla ilgili kararını değerlendiren Ahmet Aydoğdu, "Biz siyasetçiler olarak hiç bir siyasi partinin kapatılmasından yana değiliz. Ama siyasi partiler Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na uyarak siyaset yapmalıdır. Hukuk herkes için var" diyerek kararı onayladıklarını ifade etti. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın katsayı ile ilgili açıklamalarını eleştiren DSP İl Başkanı Ahmet Aydoğdu, "YÖK Başkanı, 'A planı, B planı' diyor. Bu Z planına kadar gider. Öğrencilerimizi, gençlerimizi düşünüyorsak, önceden meslek okulları direk geçiyordu üniversiteye, kat sayılarla uğraşılmasın. Bizim hedefimizdeki gibi üniversite kapıları bütün herkese açılsın. Önce Kürt açılımı yapacağız dediler vatandaşı sokağa döktüler. Şimdi Alevi açılımı, Roman açılımı, açılımın içi ne? Açılımın içeriğini kendileri bile bilmiyor. Tokat Reşadiye'deki olayı da PKK kendi üstlenmesine rağmen birilerine yıkmaya çalışıyorlar" dedi.

GAZETECİLER BEKLEMEDİ

DSP'deki basın toplantısında yeni merkez ilçe başkanı da kamuoyuna tanıtıldı. DSP Merkez İlçe Başkanı Tercan Karaca, Atatürk'ün ilkeleri ve Bülent Ecevit'in misyonu ile buralara geldiklerini belirtirken kendini demokrat hisseden herkesin ve solun bir arada buluşmasını istediklerini söyledi.

Bu arada, daha önceden duyurulan basın toplantısının DSP Balıkesir Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı'nın yapacağı duyurulduğu halde, milletvekili partideki basın toplantısına saatler geçmesine rağmen gelmeyince basın mensupları il başkanının açıklamasının ardından beklemeyerek partiden ayrıldı. Öğleden sonra Balıkesir Hukukçular Derneği'ndeki bir etkinliği takip eden basın mensupları kendi partisindeki basın toplantısına katılmayan milletvekili Hüseyin Pazarcı ile Hukukçular Derneği'ndeki etkinliğin konuşmacı konuğu olarak karşılaştılar.

DSP'DEN SEÇİM STARTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 19:25:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 19:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?