7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

DTP'li Tuğluk'a suç duyurusu

Türkiye Kamu-Sen, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, "Devletin temel niteliğini değiştirmeye yönelik, terör örgütü yöneticisini övmeye yönelik propaganda ve konuşma yapmak" gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, beraberinde sendika yöneticileri ve siyasi parti temsilcileriyle bugün Balıkesir Adliyesi'ne giderek Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna gerekçe olarak, Tuğluk'un 1 Eylül 2009 tarihinde Diyarbakır'da yaptığı konuşma gösterildi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, beraberindekilerle adliye binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Yurdakul, "DTP milletvekili Aysel Tuğluk hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldik. Aslında hangisi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı şaşırdık. Savcılarımız daha dün, 'sayın Apo' kelimesi gündeme geldiğinde bu şahıs polislerimiz tarafından derdest edilir bir tarafa mı götürülürdü, savcılarımız derhal dava mı açardı? Bugün artık sayını mayını geçti iş. Dün, 94'lü yıllarda Silopi'de Kaymakamımızı tokatlayan Çekiç Güç askerlerinin cüreti bugün, 'Artık Abdullah Öcalan muhatap alınmalıdır, dağ muhatap alınmalıdır, dağdakilerin ailelerine maaş bağlanmalıdır, asker de şehittir, dağdaki terörist için de gerilla' tabirleri kullanılır noktaya geldik. Artık biz Türk milleti olarak Türk'üm deme noktasından çekinir hale getirildik. Yok Kürt açılımı, yok demokratik açılım. Maalesef memleketimizde bizi Türk'üm kelimesini kullanmaktan çekinir hale getirdi. Onun için en cüretkarlarından bir tanesi olduğu için Aysel Tuğluk hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandık. Bu zatı muhterem, milletin vekili, TBMM'de Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası üzerine yemin eden bu milletvekili diyor ki; Eğer bu demokratik açılım netice vermez ise Kürtler ayrılığı düşünürmüş. Ya sen kimsin? Sayın başbakan diyor ki, 'artık analar ağlamasın'. Tamam, 30 bin tane şehidimiz var, biz bu vatan için Çanakkale'de 250 bin şehit verdik, 90 bin tane Sarıkamış'ta verdik. Onların anaları yok muydu, onların da anaları ağladı. Vatan için, bayrak için gerekirse analar ağlar. Biz diyoruz ki bu milletin adı Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran hakim unsurun adı Türk milletidir. Bunun için gerekirse bir 30 bin evladın daha anası ağlar" dedi.

Basın açıklamasının ardından adliyeye giren Hüseyin Yurdakul, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında 3713 sayılı yasanın 7/2,8, maddelerinden yasal işlem yapılıp cezalandırılması talebiyle hazırladığı suç duyurusu dilekçesini başsavcılığa teslim etti.

Suç duyurusunda Milliyet Gazetesinin internet sayfasında yer alan 2 Eylül tarihli, "Süreç tıkanırsa ayrılığı konuşabiliriz" başlıklı Aysel Tuğluk'un 1 Eylül tarihindeki konuşmasının yer aldığı haber kupürü delil olarak gösterildi.

Türkiye Kamu-Sen'in DTP'li Tuğluk ile ilgili suç duyurusuna Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Duran, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, İl Genel Meclisi Üyesi Şani Erdal da katılarak destek verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 20:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?