7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dumansız ikram dönemi

Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Engin Gençdemir, 19 Temmuz 209 tarihinden itibaren lokanta ve benzeri işyerlerinde yasa gereği sigara içilemeyeceğini bildirdi. Bu tür işletmelerde, "Dumansız ikram" dönemi başlayacak.

Türkiye Lokantacılar Federasyonu ile Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Ankara'daki toplantıya katılan Balıkesir Lokantacılar Odası İkinci Başkanı Hasan Yıldız, 19 Temmuz'dan itibaren iş yerlerinde uygulanacak olan sigara yasağını kamuoyuna duyurdu. İş yerlerinde sigara yasağından kaynaklanacak kayıpların da tartışıldığını anlatan Hasan Yıldız, sigara yasağının ihlali durumunda verilecek cezalar, yasanın ekonomik ve sağlık açısından ikram sektöründeki yararı, dünyadaki trendler ile uygulamalar ve havalandırma sistemleri konularının toplantıda ayrıntılı bir şekilde işlendiğini söyledi.

VERGİ İNDİRİMİ İSTEDİLER
Balıkesir Lokantacılar Odası İkinci Başkanı Hasan Yıldız, Ankara'daki toplantıda, sigara yasağının başlayacağı 19 Temmuz'dan itibaren ciddi bir gelir kaybı yaşanacağını öngördüklerini, bunun için sigara yasağından doğabilecek kayıplardan ötürü kendilerine vergi indirimi yapılması konusunda dilekçe verdiklerini açıkladı. Kendisinin de sigara tiryakisi olduğunu söyleyen Hasan Yıldız, ancak, kendi iş yerinde personelinin sigarayı bırakması ile ilgili bazı teşvikler yaptığını, 40 personelden sigarayı bırakan 5 personelini ödüllendirdiğini söyledi. Yasaya göre, kapalı yerlerde sigara içenlere 69,00 TL., içirenlere ise 5 bin TL. ceza işlemi uygulanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 10:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?