6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey 17 evladına ağlıyor

Dursunbeyliler, göçük altında kalarak can veren 17 madenci için son görevlerini yaptı. Hemen hemen tüm ilçenin katıldığı hüzünlü törende gözyaşları sel oldu.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'de, Şen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.Ş'ye (Şentaş Madencilik) ait kömür ocağında grizu patlamasının ardından oluşan göçük nedeniyle toprak altında kalarak hayatını kaybeden 17 işçiden 15'i için Dursunbey'de “toplu cenaze töreni” düzenlendi.

Çarşı Camii'nin önündeki yolda düzenlenen, madencilerin yakınlarının gözyaşı ve hüznünün hakim olduğu törene, 2 bini aşkın yaslı ilçe halkı katıldı.

Göçükte hayatını kaybeden Adil Kuyucu, Fehmi Karaca, Muzaffer Aydın, Ahmet Güneş, Timuçin Kaya, Ramazan Tarhan, Ahmet Avcı, Saadettin Eryılmaz, Özcan Bayram, Osman Afacan, İsmail Aslantaş, Nuri Akcan, Salih Evcimen, Ramazan İnci ve Ali İnce'nin cenazeleri, Türk bayrağına sarılı tabutlarla, tören alanına ayrı ayrı ambulanslarla getirildi.

5 imamın 3'er kişinin cenaze namazını kıldırdığı törende, madencilerin her biri için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Namazın ardından ambulanslara konulan madencilerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.

EŞLERİ AYAKTA DURAMADI

Bu arada, cenazelerin hastaneden getirildiği ve cenaze töreninin düzenlendiği sırada gözyaşlarına boğulan madencilerin yakınlarının baygınlık geçirdikleri gözlendi. Eşinin tabutunu görünce sinir krizi geçiren Özcan Bayram'ın eşi Meryem Bayram, yakınlarıyla birlikte eşinin tabutuna sarılarak ağladı.

Saadettin Eryılmaz'ın yakınları da tabuta sarılarak ağlarken, Ahmet Güneş'in yeğeni olduğu öğrenilen ve Güneş'in tabutunun başında beklerken baygınlık geçiren Aygül Gürlek, yakınlarının müdahalesiyle kaldırıldı.

Göçük altında kalarak ölen Halil Erdem ve İdris Güvenç'in cenazeleri, törenden önce yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere köylerine götürüldü.
aa
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 16:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?