3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dursunbey adliye sarayı gün sayıyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yapılacak yeni adliye sarayı açılış için gün sayıyor. 2007 yılı Aralık ayında inşaatına başlanan Dursunbey Adalet Sarayı'nın yakında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor. 

Büyük ölçüde tamamlanan Dursunbey Adalet Sarayı'nda çevre ile iç mekanlardaki son düzenleme ve montajların sürüyor. Adliye inşaatında incelemelerde bulunan Kaymakam İbrahim Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Garnizon Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan ve Emniyet Amiri Tahsin Kılıç inşaat yetkililerinden bilgi aldılar. Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, inşaatın 1 ay içerisinde tamamlanarak kendilerine teslim edileceğini, teslim aldıktan sonra tefrişat ve mefruşat işlerini bitireceklerini söyledi. Kuş, mobilyaların büyük bir kısmının İş Yurtları tarafından karşılanacağını diğer kısmının ise piyasadan temin edileceğini belirtti. Adliye binasının hizmete açıldığında uzun yıllar Dursunbey' in ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, "Yeni adliye binası son derece modern, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü ve teknolojik olarak son sistemlerle donatılan bir bina oldu. İlçemizin en güzel ve göze batan, adına yakışan bir eser oldu. Aynı zamanda yeni adliyenin bitişiğindeki Dursunbey K-1 Tipi Ceza İnfaz Kurumunun yaklaşık iki dönüm kadar olan üst bahçesi de yeniden düzenlenerek yeşillendirildi ve ağaçlar dikildi. Bu bahçe de adliye binası hizmete girdiğinde binanın bir parçası olacak" dedi.

ADLİ YIL ZİYARETİ 

Öte yandan, yeni adli yılın başlaması sebebiyle avukatlar bir araya gelerek Dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'u makamında ziyaret etti. Dursunbey ilçesinde görev yapan Balıkesir Barosu Temsilcisi Fatih Davran beraberinde Osman Bıldır ve Hüseyin Kavuş isimli avukatlar olduğu halde Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'u ziyaret edip, adli yılın hayırlı olmasını diledi. Başsavcı Uğurhan Kuş da tüm adalet camiasının ve meslektaşlarının yeni adli yılını kutladı. Kuş, "İlçemizde adalet hizmetleri yakında tamamlanacak olan yeni Adalet Sarayında görülecek, böylece hem vatandaşlar hem yargı mensupları son derece modern ve ferah bir ortamda adalet hizmetlerine kavuşmuş olacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?