6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey Danışma Kurulu toplandı

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde, geleneksel hale getirilen Danışma ve Dayanışma Kurulu toplantısı yapıldı.
 
Dursunbey Danışma ve Dayanışma Kurulu toplantısına AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, Balıkesir İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Özger, siyasi parti başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İlçenin öncelik arz eden konuları ve yatırımları hakkında görüş alış verişinde bulunulan toplantıda, Çanakkale-Ankara Karayolunun Dursunbey-Harmancık arasında kalan vatandaşlara ait yerlerin istimlak çalışmalarının hızlandırıldığı, metrekaresi 10 YTL den ödemelerin başladığı bildirildi. 2007 yılı için yola 10 milyon YTL. ödenek ayrılması halinde çalışmaların büyük bölümünün tamamlanacağı kaydedildi.
 
İlçeye yeni atanan Kaymakam İbrahim Küçük, böylesi bir toplantıya ilk defa tanık olduğunu, ilçeleri açısından çok önemli bir kazanç olacağını ifade etti. Küçük, bu toplantıda gözlemci olacağını belirtirken, tüm siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının ilçenin sorunları için bir araya gelmesinin çok güzel olduğunu vurguladı.
 
Dört gündem maddesi ile toplanan kurulda, Dursunbey- Harmancık karayolundaki çalışmalar, Devlet Hastanesi ile Meteoroloji Müdürlüğü arasındaki yer sorununda gelinen nokta, Dursunbey'e yeni adliye binası yapımı ve ilçedeki sağlık sorunları ele alındı. Köylerdeki sağlık ocaklarının hiç birinde doktor bulunmadığı, 102 köyü bulunan Dursunbey'de ciddi biçimde doktor sıkıntısı yaşandığı ifade edildi. Milletvekili Ali Osman Sali, Dursunbey'in sağlık hizmetlerinde zorunlu bölge ilan edildiğini hatırlatarak, doktorların ilerleyen zamanlar da zorunlu bölge olarak Dursunbey'i tercih edeceklerini söyledi. Milletvekili Sali, bir soru üzerine hükümetin emeklilerle ilgili çalışma içinde olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 18:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünsal küllü IP: 88.241.196.xxx Tarih : 5.12.2006 11:52:34
Dursunbey danışma dayanışma toplantılarının devamını diliyorum.Sağlıkla ilgili olarak kavacık nahiyesinde sağlık ocağında doktor bulunmamakta köyümüze 16 köy bağlıdır.Ayrıca 5 yeraltı maden ocağı faaliyet halindedir.Köyümüz dursunbeye 24 km Balıkesire 70 km'dir.Doktor açığının tamamlama önceliğinin tanınması hususunu ilgililerin bilgisine;Sevgiler saygılar.