3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dursunbey 'İnternet Evi'ne kavuştu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi, "İnternet Evi"ne kavuştu. Balıkesir İl Telekom Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği internet evi, Vali Selahattin Hatipoğlu ve İl Telekom Müdürü Şükrü Şık'ın da katıldığı tören ile hizmete açıldı. 

Dursunbey'deki yeni hal binasında kurulan internet evinde 20 bilgisayar bulunuyor. Belediye tarafından tadilatı yaptırılan binanın bir bölümünun halk kütüphaseni bir bölümünün de internet evi olarak değerlendirildiği bildirildi. 

Bünyesinde 20 bin adet kitabın bulunduğu Dursunbey Halk Kütüphanesi'nin yeni yeri ile Dursunbey İnternet Evi'nin açılışı aynı anda yapıldı. Üç Eylül İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Vali Selahattin Hatipoğlu, Kaymakam İbrahim Küçük, Dursunbey Beyediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, İl Telekom Müdürü Şükrü Şık, İl Özel İdare Genel Sekreteri Metin Özgür, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Sincanlı, İGM Üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ve Kaymakam İbrahim Küçük, ilçedeki hizmetler hakkında bilgiler aktarırken, kütüphane ve internet eviyle ilgili katkı sağlayanlara teşekkür ettiler. Vali Selahattin Hatipoğlu, 5 ay önce Raif Eriş Ana Okulu'nun temel atma töreni için geldiği ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. Hatipoğlu, "Bugün aranızda olmaktan dolayı mutluyum. Uzun bir ara verdik diye Dursunbey ilçesini takip etmiyoruz sanılmasın. Gözümüz hep üzerinizde, yapılan işleri ve yatırımları takip etmekteyim" dedi. 

Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir'in en büyük ilçelerinden biri olan Dursunbey'in ayrı bir önem arz ettiğini, 102 köyü bulunan ilçenin yatırımlarda buna göre hesaba alındığını, KÖYDES kapsamında ilçeye ayrılan paranın da ilçenin KÖYDES hesabına gönderildiğini müjdeledi. Telekom'un Balıkesir ili ve ilçelerine yapmış olduğu internet evi hizmeti için tüm vatandaşlar adına kuruma teşekkür eden Vali Hatipoğlu, internet evlerinin gençlere ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. İl Telekom Müdürü Şükrü Şık ise telekomun dünyadaki operatörler arasında 13'üncü, Avrupa'da ise 5'inci sırada olduğunu söyledi. Telekomun yıllık cirosunun yüzde 1.5'ini eğitim hizmetleri için ayırdığını belirten Şükrü Şık, "Balıkesir ili ve ilçelerindeki internet evlerinin 14'üsünü Dursunbey ilçemizde açtık. Şu ana kadar hizmete verilen internet evlerinden Dursunbey'deki gibisi olmadı. Bir tarafta halk kütüphanesi yanı başında internet evi (Dünya kütüphanesi) benim gördüğüm tek yer. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi. 

Vali Hatipoğlu, açılışların ardından eşi Seyhan hanımla birlikte bir süre önce hayatını kaybeden eski senatör Raif Eriş'in yaptırdığı kendi adını taşıyan Raif Eriş Ana Okulu'nu gezdi. 5 ay önce Raif Eriş ile birlikte temelini attıkları okulun bitmek üzere olduğunu öğrenen Vali Hatipoğlu, yetkililere teşekkür etti. Daha sonra ünlü, "Su Çıktı" mesire yerine geçen Vali Hatipoğlu, buradaki alabalık tesislerinde verilen yemeğe katılıp, yorgunluk attı.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 15:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?