6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey yangın sezonuna hazır

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yangın ekipleri yeni sezona hazır hale getirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları 1 Haziran'da başlayan yangın sezonuna ormanları yangınlardan korumak için ilk müdahale ekiplerinin göreve hazır olduklarını söyledi.

İlk müdahale ekiplerinin tatbikat yaparak muhtemel yangınlara çok daha pratik ve etkili bir şekilde müdahale etmelerinde önemli bir etkin olduğu kaydedildi. Yangın Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, "Orman işletme müdürlükleri bünyesindeki bölge şefliklerinde yangına hemen müdahale edebilmek için oluşturulan, 'Yangın İlk Müdahale' ekiplerinin her yıl Haziran ayı gelmeden yangın söndürme işlemlerinde kullanılan cihaz, makine ve arazözlerin kullanımı ve gelişen tekniklerin anlatılması için uygulamalı seminerler yapıyoruz" dedi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki tüm şefliklerin yangın ekiplerine Saz Mesire yerinde seminer verildi. Seminere Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Makine Mühendisi Yaşar Akınay, Orman Mühendisi İlhan Topcan, Dursunbey Orman İşletme Müdürü Cemal Yeşilyaprak, Dursunbey merkez işletme şefi Uğur Güler, Candere işletme şefi Abdülmuttalip Yapacak, Civana işletme şefi Halil Şayan, Durabeyler işletme şefi Osman Kara, Çamlık işletme şefi Mehmet Durak, Gökçedağ işletme şefi Sinan Çavuşoğlu, Yayla işletme şefi Ahmet Kaya, depo şefi Kazım Çebi, işletmem müdürlüğü mühendisi Mehmet Akbudak ve bölgelerdeki ilk müdahale ekipleri katıldı. Yeni teknolojilerin de tanıtıldığı seminerde, yangınlarda nasıl davranılacağı anlatılırken, ekip işinin önemi vurgulandı.

Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları, Dursunbey'deki seminerin çok yararlı geçtiğine inandığını, sohbet havasında geçen dersleri herkesin büyük bir dikkatle dinlediğini belirterek yangınsız bir yıl geçirmeyi temenni etti. Dursunbey Orman İşletme Müdürü Cemal Yeşilyaprak, yangınlara karşı hazırlıklarını tamamladıklarını, seminerin hazırlık çalışmalarının son safhası olduğunu, bundan başka köylerde de toplantılar yaparak köylüleri uyardıklarını anlattı. Yeşilyaprak, "Amacımız, ormanlarımızı korumak, geliştirmek ve yeni ağaçsız bölgelerin ağaçlandırılmasını sağlamak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 10:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?