7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dursunbey'de Bocce sporu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından, "Bocce" antrenörlük kursu düzenlendi.

Türkiye'de ilk defa bir ilçede düzenlediği bildirilen bu yeni spor dalının özellikle taşra bölgelerinde yaygınlaşmasının hedeflendiği bildirildi.

Dursunbey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün talebi üzerine Bocce Milli Takımlar Antrenörü ve Teknik Kurul Başkanı Talip Arslan tarafından altı gün süre ile Volo, Raffa ve petang disiplinlerinde kurs verildi. Kursiyerlere uygulama ve teorik olarak sporun incelikleri anlatılırken, Milli Takımlar Antrenörü Talip Arslan, Bocce'nin ülkede yeni yayılmaya başlayan bir spor dalı olduğunu, özellikle taşralarda yaygınlaştırmak için uğraştıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Mustafa Karaduman, Bocce sporunun her yaş grubundan insan için çok uygun bir spor olduğunu belirtti. Sporun yapılacağı sahanın masraf gerektirmeyen alanlar olduğu belirtildi. Karaduman, "Özellikle Petank yapmak için 4 X 15 metrelik toprak bir alan, küçük mıcırlı bir alan veya kısa bir çim alan üzerinde bu sporu rahatlıkla yapabilirsiniz. Dolayısıyla bu sporu yapmak için çok fazla bir masraf gerekmiyor.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu sporu öncelikle ilçemiz sınırları içerisinde öğrencilerimiz ve halkımız arasında yaygınlaştırmak istiyoruz. İl düzeyinde ve ülke düzeyinde de yetenekli sporcular kazandırmayı hedefliyoruz. Bocce Bowling Dart Federasyonu yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, önümüzdeki sezon içerinde gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonalarından birinin Dursunbey'de yapılması gündemde. Böyle bir organizasyonun ilçemizde yapılması ilçemizin tanıtımı adına da son derece yararlı olacaktır" dedi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Mustafa Karaduman, Bocce Antrenörlük kursunun açılmasında sarf edilen emekte en büyük pay sahibi ve şahsen kursa katılarak katılımcılara örnek olan Kaymakam İbrahim Küçük'e, ayrıca, bu kursta kursiyer olarak yer alan ilçe milli eğitim müdürümüz Şaban Altınsuyu'na, Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak teşekkür ettiklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 10:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?