6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey'de göz taraması

Bursa Göz Hastanesi, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ücretsiz göz taraması yaptı.

Belediyenin gerçekleştirdiği faaliyet içing elen ekibin ilçede bir hafta kalacağı, bu sürede 2 bine yakın vatandaşın göz taramasından geçirileceği, isteyenlerin tedavilerinin ise belediye tarafından karşılanmak üzere Bursa'da yapılacağı bildirildi.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Bursa Göz Hastanesi yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler neticesinde ilçede ücretsiz göz taraması yapılaması taleplerinin uygun görüldüğünü, vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşıladıklarını söyledi.

TEDAVİLERİNİ BELEDİYE KARŞILAYACAK
Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, hastalık teşhis edilen vatandaşların Bursa'ya götürülüp burada tedavilerinin gerekirse ameliyatlarının belediye tarafından karşılanacağını açıkladı. Yılmaz, Bursa Göz Hastanesi sağlık ekibinin ilçede bir hafta kalacağını, günde ortalama 250 kişinin taramasının yapıldığı, bir hafta sonunda 2 bine yakın vatandaşın göz taramasından geçirilmiş olacağını söyledi.

Göz taramasına katılan ve gözlerinde rahatsızlık tespit edilen hastaların kabul etmesi halinde bu vatandaşları Dursunbey Belediyesi olarak Bursa Göz Hastanesi'ne götüreceklerini, burada tedavilerinin yapılmasını gerekirse ameliyat olmalarını sağlayacaklarını bildirdi. Başkan Yılmaz, mart ayı içerisinde de ilçede Göz Taraması yapıldığını göz taramasına katılan bin 800 kişiden yaklaşık 50 kişinin Bursa Göz Hastanesi'ne götürülerek tedavilerinin yapıldığını söyledi. Göz tarama hizmetinden memnun kalan Dursunbeyliler ise Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz'a teşekkür ve dua ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 10:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?