5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Dursunbey'de kar esareti

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kar esareti yaşandı. Mevsimin ilk kar yağışının gerçekleştiği ilçede Kaymakamlık talimatıyla karneler erken dağıtılarak okullar tatil edildi.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, sabah erken saatlerde başlayan kar yağışının köy yollarını kapatma tehlikesine karşı taşımalı eğitim gören öğrencilerin mağdur olmamaları için okulları erken tatil ettiklerini açıkladı. Kaymakam Küçük, meteorolojinin verdiği bilgilere göre uyarısı doğrultusunda kar yağışının birkaç gün daha süreceğini ve şiddetini artıracağını, bu beklentilere yönelik olarak gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Dursunbey'deki köy yollarının da gözetim altında tutulduğu, ekiplerin yolların kar nedeniyle kapanmaması için hazır durumda bekletildiği bildirildi.

Taşımalı sistemde öğrenim gören öğrencilerin evlerine sağ salim ulaştırılmasına çalıştıklarını belirten Kaymakam Küçük, Köylere Hizmet Götürme Birliği araçlarının hazır bekletildiğini söyledi.

Öte yandan kar yağışı yine çocukları sevindirdi. Okullardan karnelerini alan öğrenciler sokaklarda kayak yapıp, kartopu oynadılar. Kar kalınlığının 20 santime ulaştığı ilçede her yer beyaza büründü. Araç sahipleri lastikçilerde zincir taktırmak için sıra beklediler. Dursunbey Belediyesi'ne bağlı ekipler ise şehir içindeki yollarda buzlanmaları karşı yollarda tuzlama çalışması yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 15:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?