6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey'de kıran kırana mücadele

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde düzenlenen yağlı güreşlerde baş pehlivanlığı finalde rakibi Yüksel Kalay'ı yenen Enver Eriçli kazandı.

Dursunbey'de bu yıl 70'insi düzenlenen güreşlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Toplam 117 pehlivanın katıldığı müsabakalar kıran kırana geçerken, minik güreşçilerin kıyasıya mücadelesi seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Dursunbey halkının 70 yıldır bu ata sporunu devam ettirdiğini dile getirdi. Yapılan güreşlerde baş pehlivan Enver Eriçli olurken, ikinci Manisa Akhisar'dan Yüksel Kalay oldu. Üçüncülüğü ise Ali Gökçen ile birlikte, yurtdışında ve Kırkpınar'da Balıkesir'i temsil eden İskele Kasabası'ndan Kadir Ergin kazandı.

Büyük çekişmeye sahne olan baş altı kategorisinde ise birinci Sındırgılı güreşçi Sezen Tepeli olurken, finalde ona boyun eğen İzmirli güreşçi Mehmet Sert ise ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Rıfat Poyraz ile birlikte Erkan Berdan paylaştı. Büyük orta kategorisinde birinciliği İskele Kasabası'ndan eski baş pehlivan Kadir Ergin'in kardeşi Hüseyin Ergin kazanırken, ikinciliği Bigadiç Etibor İşletmeleri adına güreşen Serdar Özkan kazandı. Yine aynı kategoride üçüncülüğü ise Murat Saçaklı ile Ali Varol paylaştı.

Tozkoparan kategorisinde güreşen ve aynı zamanda da Kadir Ergin'in oğlu olan Emirhan Ergin ise ortaya koyduğu güreşle, rakiplerini en kısa sürede yenen pehlivan olmayı başardı. Rakiplerini çok kısa sürede yenerek dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ergin, seyircilerden büyük alkış almayı başardı. Güreşlere 20 kişilik bir ekiple hazırlanan Dursunbey Belediyesi Güreş Kulübü 11 madalya kazandı.
Güreş sonunda sporculara madalyaları verilirken, ağalık seçimini Dursunbey Sütçü Birliği Başkanı İbrahim Ethem Korkut kazandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 17:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?