2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Dursunbey'de köpek katliamı

(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde sahipli olduğu halde çok sayıda köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürüldü. İlçedeki sokak aralarında ölü olarak bulunan onlarca köpeğin zehirlendikleri iddiası hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Dursunbey Avcılar Derneği başkanı İbrahim Balaban kendisine ait 2 köpeğinin de zehirlendiğini, bir av köpeğini kaybettiğini söyledi.

 

YA BİR ÇOCUK OLSAYDI?

Dursunbey'de dün meydana gelen köpek ölümleri köpek sahipleri ve hayvan sever vatandaşların tepkisine yol açtı. Köpeklerin kasıtlı olarak zehirlendiğini iddia eden bazı vatandaşlar köpeklerin mavi renkte bir zehir ile öldürüldüğünü, bunun bir katliam olduğunu dile getiriyor. Özellikle köpeklerin boyun kısımlarında bulunan mavi renkteki maddenin zehir olduğunu iddia eden vatandaşlar bunun bir ete enjekte edilerek hayvanlara yedirilmiş olmasından şüpheleniyor. Dursunbey Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban kendisinin av köpeğinin de aynı şekilde zehirlendiğini ileri sürdü. Sokaktaki zehirli maddeye oyun oynayan herhangi bir çocuğun da temas etme ihtimalinin olduğunu söyleyen Balaban, bunu yapanların mutlaka bulunup cezalandırılmasını istedi. İHA muhabirine açıklama yapan dernek başkanı İbrahim Balaban, "Eğer bu hayvanlar zehirlenerek öldürülüyorsa bunu yapanların yanına bırakmayacağız. Tüm dünyada hayvanları zehirlenerek öldürmek yasak ve yapanlar büyük cezalara çarptırılıyor. Biz de Dursunbey Avcılar Derneği olarak bunu yapanların peşini bırakmayacağız. Bu madde her ne ise yerde oyun oynayan bir çocuğun eline bulaşsa bu hayvanlardaki sonucun aynısının insanlarda da olacağına inanıyorum. Bunun sorumluluğunu kim alacak?" dedi.

 

DERNEK BAŞKANININ KÖPEKLERİ DE ZEHİRLENDİ

Dursunbey Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban, dün 2 köpeğini tasmaları takılı bir şekilde mahallede gezdirdiğini, köpeklerin birden sendeleyip, dengesini kaybettiğini küçük olan köpeğinin boğazında mavi renkli sıvı bir madde gördüğünü anlattı. Balaban, "Köpeklerim bir anda sendelemeye başladı. Hemen evime girdim ve küçük köpeğimin boğazında mavi renkte bir madde gördüm. Derhal veterinere giderek anti zehir ilacı aldım ve aralıklarla belirli dozlarda 2 köpeğime de enjekte ettim. Avcı köpeği olan köpeğim şu anda kendini toplamaya çalışıyor ve öğrendim ki dün 2 avcı arkadaşımın köpeği de aynı şekilde can vermiş" dedi.

Bunu yapanların kim olduğunun bulunmasını isteyen Dernek Başkanı Dün Avcılar Derneğinde üyelerle birlikte bu konu ile ilgili bir toplantı yaptıklarını, konunun takipçisi olduklarını bildirdi. Dursunbey Belediyesi'nden yetkililer, belediyenin bu tür olaylarda başıboş hayvanları veteriner eşliğinde bayıltarak ilçe dışına götürülüp burada uygun olan boş arazilere bırakıldığını zehirleme olayının belediye ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, Dursunbey''deki MOBESE kameralarının kayıtlarından köpekleri kimin veya kimlerin zehirlediğinin tespit edilebileceğini ifade etti. Avcılar Derneği Başkanı İbrahim Balaban, zehirlenen köpeklerini bugün Bursa'daki özel hayvan hastanesine götürüp otopsi yaptırmak istediğini, ancak resmi tatil olduğu için kapalı olan hastaneden eli boş döndüğünü, köpeklerin öldürülmesiyle ilgili Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Bu arada, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanıa Zuhal Çömlekçioğlu da Dursunbey'deki köpek katliamıyla ilgili harekete geçtiklerini, ilçeye giderek inceleme yapacaklarını ifade etti.

(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI
(ÖZEL HABER) BALIKESİR'DE KÖPEK KATLİAMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 18:45:00
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 23:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?