7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dursunbey'de sel teyakkuzu

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde muhtemel bir sel baskınına karşı ilçede önlemler alındı. İlçedeki tüm kurum ve kuruluşlar teyakkuza geçirildi. Balıkesir Valiliği'nin gerekli önlemlerin alınması yönündeki uyarısı üzerine Dursunbey Jandarma Bölük Komutanlığı tüm araçlarını hazır hale getirdi.

Dursunbey ilçesinde kurum ve kuruluşlar teyakkuza geçti. Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz vatandaşlara sel baskınlarına karşı gerekli uyarılarda bulundu. Sel felaketi esnasında gerekli olabilecek araç, gereç ve malzemelerin temininde görevli kurumların önceden tedbir almaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Balıkesir ve Dursunbey'in de yer aldığı bir çok il ve ilçe için sel uyarısı yapmasının ardından ilgili kurumlar adeta teyakkuza geçti.

Jandarma Bölük komutanı Mustafa Ünsal, "Meydana gelebilecek olumsuz hava şartlarına karşı halkımıza en kısa sürede yardım edebilmek için araçlarımızı bölük komutanlığı önünde hazır durumda bulunduruyoruz" dedi.

Kaymakam İbrahim Küçük de tüm kurumların gerekli hazırlıkları yapmaları için talimat verirken vatandaşların da bireysel olarak tedbirli olmalarını istedi. Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz ise belediye olarak her an hazır durumda olduklarını, belediye hoparlörlerinden de ilçe halkının sık sık uyarıldığını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 00:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?