7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Dursunbey'de şenlik sona erdi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ilk defa düzenlenen yayla şenlikleri sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle tertiplenen, "1. Dursunbey Yayla Kamp Doğa Sporları ve Kültür  Şenliği"ne Yunanistan'dan katılan Yunan ve Amerikalı konuklar kutlamalara renk kattı.

Şehir merkezindeki kortej yürüyüşü ile başlayan yayla şenliklerine, Ege Üniversitesi Halk Oyunları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aktaş ve Ege Üniversitesi Halk Oyunları öğretim görevlisi Doç. Dr. Abdurrahim Karademir de katıldı. Dursunbey yöresindeki halk oyunlarını araştıran ve sergileyen, Dursunbey Folklor Araºtırma, Eğitim ve Turizm Derneği'nin (DUFAD), Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı izinle bu yıl ilkini tertiplediği yayla ºenliklerinde Yunanistan folklor ekibi ile Amerikalı öğrencileri de konuk etti.

Yayla Bölgesinde yapılan etkinlikler büyük beğeni topladı. Yayla şenlikleri, Dursunbey Saz Mesire yerinde düzenlenen Türk Halk Müziği sanatçıları Hale Yamaner Oktan ve Ali Tunç'un verdiği konser ile sona erdi. Üç gün süren yayla ºenliğiyle ilgili bilgi veren DUFAD Başkanı Halil Erkek, amaçlarının Dursunbey yöresindeki doğal güzelliklerin gün yüzüne çıkarılıp ilçeyi Türkiye'ye tanıtmak olduğunu söyledi.

Halil Erkek, 1.Yayla ªenliğinde emeği geçen Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'e teşekkür etti. Halil Erkek, 2010 yılındaki yayla şenlikleri için çok daha güzel bir organizasyon hazırlayacaklarını söyledi. Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, henüz ilk olmasına rağmen yayla şenliğinin ulusal, hatta uluslararası platforma taşındığını kaydetti.

Kaymakam Küçük, "Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan Arıon Folklor Derneği 20 folklorcu ile Amerika Michigan Üniversitesi Midilli Adası'ndaki Yaz Okulunda bulunan Amerikalı Antropoloji öğrencileri ile öğretim görevlileri ve rehberlerinden oluşan katılımcı gruplar sayesinde tanıtımımız ulusal boyutta olmuştur" dedi.

Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz da, ilçenin saklı kalmasını istemediklerini, Türkiye'nin en kaliteli karaçam ormanlarının Dursunbey'de olduğunu, ilçenin herkes tarafından görülmesi gerektiğini ve bunun için çalıştıklarını anlattı.

Şenlikte gösteri yapan 48 kişilik Yunan ve Amerikalı ekipler Dursunbey Yayla Bölgesini, ayrıca Suçıktı mesire yerini çok beğendiklerini söylediler. Yunan ekip, Dursunbey folklor ekibini de Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki etkinliklere davet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 19:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?