3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dursunbey'de seramik sergisi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, meslek yüksek okulunda görevli öğretim üyesine ait seramik sergisi açıldı. İlçede ilk defa açılan sergi, davetlilerden büyük ilgi gördü. 

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Dursunbey MYO El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Nedim Çaltı, ilk sergisini aynı zamanda memleketi olan Dursunbey'de açtı. Orman İşletme Müdürlüğü Lokali'ndeki serginin açılışına Kaymakam İbrahim Küçük, Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, rektör yardımcıları Turgut Özdemir ve Ali Duymaz, BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, İlçe Emniyet Amiri İsmail Hiçdurmaz, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, Dursunbey MYO Müdürü Fuat Özer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Sincanlı, İGM üyeleri Özcan Savur ve Ömer Faruk Uçar ile çok sayıda davetli katıldı. BAÜ Rektörü Şerif Saylan, il merkezine en uzak ilçe olmasına rağmen Dursunbey MYO'dan çok memnun olduklarını, okul müdürünün ilçeye hizmet verebilmek için de çaba sarf ettiğini, ilçeye yeni bölümlerin açılması için de gayret gösterdiklerini, bu çabaları takdir ettiğini söyledi. İlk sergisini açmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden öğretim görevlisi Nedim Çaltı ise 12 yıllık emeğini bu sergiye yansıttığını kaydetti. Gürcistan Devlet Akademisi'nden mezun olan Çaltı'nın eserlerinde Gürcistan motifleri ağırlık taşıyor. Serginin 3 gün açık kalacağı bildirildi. sergiyi gezen Kaymakam, rektör, belediye başkanı ve diğer davetliler seramik eserleri hayranlıkla izledi. 

Dursunbey MYO Müdürü Fuat Özer, El Sanatları Bölümü'nde görev yapan diğer öğretim görevlileri Mehmet Ali Eroğlu ve İmren Barutçu ile birlikte Haziran ayına kadar değişik tarihlerde, Buldan (Denizli), Alanya ve Silifke'de (Antalya) sergi açacaklarını, okuldaki diğer bölümlerin de çok güzel çalışmaları bulunduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?