6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey'de Yayla Şenliği

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ilk defa, "Yayla Şenliği" düzenleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle tertiplenen, "1. Dursunbey Yayla Spor ve Kültür Şenliği"nin 29-30-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleşeceği bildirildi.

Dursunbey yöresindeki halk oyunlarını araştıran ve sergileyen, Dursunbey Folklor Araştırma, Eğitim ve Turizm Derneği'nin (DUFAD), Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı izinle bu yıl ilki yapılacak olan yayla şenliğine Yunanistan folklor ekibi ile Amerikalı öğrencilerin de katılacağı bildirildi. Yayla şenliğinde Türk Halk Müziği sanatçıları Hale Yamaner Oktan ve Ali Tunç'un konser verecekleri şenliğin Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapılacağı belirtildi.

29-30-31 Mayıs tarihlerindeki yayla şenliğiyle ilgili bilg veren DUFAD Başkanı Halil Erkek, şenliğin ilk günü olan 29 Mayıs Cuma günü ilçe merkezinde yürüyüş yapılacağı, halk oyunları ekiplerinin şehir merkezindeki parkta gösteriler sunacağını söyledi. 30 Mayıs Cumartesi günü Dursunbey Orman İşletmesine ait yayla bölgesine hareket edileceği bildirildi.

Yayla bölgesindeki etkinliklerde, doğa yürüyüşü ve bisiklet turu gerçekleştirileceği, ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile serbest müzik eşliğinde piknik ve değişik etkinlikler yapılacağı bildirildi. Yayla şenliğinin son günü olan 31 Mayıs Pazar günü ise Dursunbey Saz Mesire yerinde Türk Halk Müziği sanatçıları Hale Yamaner Oktan ile Ali Tunç halk konseri verecek. DUFAD Başkanı Halil Erkek, amaçlarının Dursunbey'deki doğa harikalarının gün yüzüne çıkarılıp ilçeyi Türkiye'ye tanıtmak olduğunu söyledi. Halil Erkek, arzu eden tüm Balıkesirlileri Dursunbey'deki birinci yayla şenliğine davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?