6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Dursunbey'deki soğuk hava dağıldı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Kaymakam ile okullarda görev yapan hizmetliler ve okul müdürleri arasındaki gerginlik sona erdi.

Müdür ve hizmetlilerin işlerini doğru dürst yapmalarını aksi halde hepsinin istifa etmesini isteyen Kaymakam Küçük'ün sert çıkışından sonra okullardaki işlerin aksamadan yerine getirildiği ilçede kısa süre önce yaşanan soğuk hava sendika merkezinin girişimiyle dağıldı. Kaymakam İbrahim Küçük, okul müdürleri ve hizmetlilerle bir araya geldiği yemekli toplantıda, çalışanın her zaman yanında olduğunu söyledi.

Türkiye Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ümit Demirel, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bazı temaslarda bulundu. Kaymakam İbrahim Küçük'ü ziyaret eden Demirel, ilçe milli eğitim müdürlüğünde incelemelerde bulunup, ilköğretim okullarında görevli müdür ve hizmetli personel ile görüşmeler yaptı. Bir süre önce İlçe de yaşanan bazı olayları yerinde görmek ve incelemek için Dursunbey ilçesine geldiğini ve sendikalı çalışanların sıkıntılarını dinlemeye geldiğini belirten Ümit Demirel, bir yemek verdi.

Yemeğe onur konuğu olarak katılan Kaymakam İbrahim Küçük, sendika genel başkanına eğitim çalışanları konusundaki hassasiyetini takdir ettiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Özenci, TEÇ Sen Genel Başkanı Ümit Demirel, TEÇ Sen İl Başkanı Hüseyin Tavşan ve TEÇ Sen ilçe temsilcisi Sadullah Geyik ile sendika üyesi eğitim çalışanlarının katıldığı yemekte konuşan sendika genel başkanı Demirel, eğitim camiasının bir bütün olduğunu söyledi.

Ümit Demirel, "Devletin tüm kurumlarını yönetenler ve bütün kadrolar istisnasız birlik içinde hareket etmelidirler. Herkes hata yapabilir. Hizmetliler olarak bizler de hatalar yapıyoruzdur. Bu hataları hizmetli arkadaşlara güzellikle söylendiğinde hataların düzeltileceğine inanıyor ve buradaki arkadaşlarım adına hem sayın Kaymakamımız İbrahim Küçük beye hem de milli eğitim müdürümüz Erdal Özenci beye ben söz veriyorum. Tabi bu sözü verdikten sonra yöneticilerden de daha ılımlı yaklaşım beklediğimizi belirtmek istiyorum. Bir süre önce oluşan şikayetler sonucu Kaymakamımız İbrahim Küçük beyin yaptığı toplantı Türkiye'nin bir sorununu da net olarak ortaya koymuştur. Bunun için aslında kaymakamımıza teşekkür ederim. Kaymakamlığın sitesinde çıkan haber üzerine bir çok yorumlar yazılmaya başlanmış ve hakaret içeren yorumlarda ortaya çıkmıştır. Kaymakam İbrahim Küçük'le yaptığımız görüşmede Kaymakamlığın sitesinde bulunan, 'okul müdürleri ve hizmetlilerle' yapılan toplantı haberinin yorumlar yüzünden haddini aşmaya başladığını söyleyerek kaldırılmasını istedim. Kaymakam İbrahim Küçük talebimize olumlu cevap vererek siteden haberin kaldırılacağını söyledi. Başarılı insanın çok düşmanı olur dedi.

İLÇEDE KALORİFERCİ KADROSU YOK

Türk Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ümit Demirel, Kaymakam Küçük'ün sert çıktığı hizmetli personele sahip çıktı. Hataların düzeltilmesi gerektiğini ve herkesin mutlaka görevini yapması gerektiğini kaydeden Demirel, Dursunbey'de bir tane bile kaloriferci kadrosu bulunmadığını, ancak buna rağmen hizmetli personelin kaloriferleri yakmaya devam edeceklerini söyledi.

Ülke genelinde 90 bin adet hizmetli personele ihtiyaç olduğunu belirten Demirel, "Türkiye'de 65 bin hizmetli personel var. Ama, 90 bin hizmetli personele daha ihtiyaç olduğunu da biliyoruz. Dursunbey ilçesinde 321 derslik var, 28'i kaloriferli. Ama, Dursunbey'de bir kaloriferci kadrosu yok. Arkadaşlarımız bu güne kadar özveri ile çalışıp kaloriferleri de yakmışlardır. Bundan sonra da özveri ile çalıºmaya devam edeceklerine inanıyor ve kaloriferleri yakmaya devam edeceklerini biliyorum. Milli eğitim camiasında eğitim gören çocuklar hepimizin evlatlarıdır" dedi.

"ÇALIŞANIN YANINDAYIZ"

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük ise yaptığı konuşmada, çalışanın, görevini yapanın yanında olduğunu söyledi. Kaymakam Küçük, "Biz çalışan insanların devamlı yanındayız. Aranızda haylazlık yapan insanlar mutlaka vardır. Bunları aranızda barındırarak kendinize de laf söyletmeyin dedim. Ama sözlerim yanlış yerlere çekildi. Resmi sitemizde ilçemizi ilgilendiren haberleri ve yorumlara yer vererek söylenmesi gereken fakat bir türlü gerekli yerlere söyleyemeyen insanların olduğunu düşünerek, haberlere daha çok yer veriyoruz. Bir çok kez de faydalandığımız yorumlar olmuştur. Her zaman her yerde olunmuyor. Bazı olaylar yorum şeklinde mesaj olarak iletiliyor. Bunları değerlendirmek de bizlere düşüyor. Bu toplantı haberimizde yorumların sınırı zorlamaya başladığının farkına vardık. Genel Başkan Ümit Demirel'in de düşüncelerini bizlerle paylaşmasının ardından haberin siteden kaldırılmasına karar verdik. Benim istediğim, herkes üstüne düşeni yapacak. Kamu vicdanına uygun hareket edecektir. Kamu yerleri hepimizin gözü gibi koruması gereken yerlerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?