3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dursunbey'e toprak haritası

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki tarım arazilerinin verimlilik haritası çıkarılacak. 

Tarım Kredi Kooperatifi İştiraki olan Gübretaş'ın (Gübre Fabrikaları Türkiye Anonim Şirketi) Tekirdağ Bölgesi Satış Temsilcisi Fuat Kalkan, İlkerler Tarım şirketinin sahibi Mehmet İlker'in davetlisi olarak Dursunbey'e gelerek incelemelerde bulundu. Kalkan, Dursunbey'in makro ve mikro boyutlarda toprak haritasının çıkarılacağını açıkladı. 

Fuat Kalkan, Türkiye toprakları haritasının makro ve mikro boyutlarda hazırlandığını, Gübretaş bayileri ile Tarım Kredi Kooperatifleriyle ortak çalışmalar yaptıklarını ve yaklaşık 8 bin ila 10 bin toprak analizinin yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda Dursunbey ilçesinin de toprak haritasının çıkarılması çalışmalarını da başlattıklarını belirten Kalkan, İlkerler Tarım şirketinin sahibi Mehmet İlker ile birlikte yaptığı açıklamada, amaçlarının çiftçinin atadan gelen bilgiler doğrultusunda topraklarına gübre uygulamalarından ziyade ürüne özel ve bilinçli gübreleme yapılması olduğunu, böylece bitkinin ihtiyacı olan gübre kullanılmasına yönlendirileceğini söyledi. Toprak analiz sonuçlarına göre Gübretaş'ın önümüzdeki günlerde Dursunbey'de çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları ve toplantılar yapılacağı bildirildi. Dursunbeyli işadamı Mehmet İlker, ilçede eskiden meyveciliğin yaygın olduğunu, bugün yine eskisi gibi meyveciliğe dönüş başladığını söyledi. 

Dursunbey'in yıllar önce elmacılıkla tanınırken, sonradan keresteciliğiyle ünlendiği, bugün elmacılığın yeniden canlanmaya başladığı kaydedildi. Mehmet İlker, bu sebeple Dursunbey ilçesinde çiftçilerin kaliteli ürün almak için gerekli tüm çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:25:27
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 17:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?