3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Dursunbey'in içme suyu temiz

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, şehir şebeke hattındaki içme suyunun temiz olduğu açıklandı. 

Dursunbey Belediyesi'nin ilçede bir süreden beri yürüttüğü alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, bu çalışmalar sırasında içme suyu şebeke hattının bir bölümünün de yenilendiğini açıkladı. 

Dursunbey'in içme suyunun temiz olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, şebeke sularından bazı numuneler aldıklarını, bunların 10 Kasım 2008 tarihinde Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuarında analizlerinin yapıldığını ve sonuçların müsbet yani olumlu geldiğini, Dursunbey7in içme suyunun temiz olduğunun bilimsel olarak da belgelenmiş olduğunu bildirdi. Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, "İlçemizdeki şebeke suyu ile Bayban adı verilen içme suyunun analiz sonuçlarının temiz çıkması son derece sevindirici. Halkımız rahatlıkla şebeke suyunu kullanabilir. 2008 yılı için ön görülen proje bitirilerek yeni içme suyu hatlarından ilçeye su verilmeye başlanmıştır" dedi. 

Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuarı'nın Dursunbey ilçesindeki şehir şebeke suyu ile ilgili olarak belediyeye gönderdiği analiz raporunda, şebeke suyunda bakteri oluşumu bulunmadığı, ayrıca, "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olduğunun tespit edildiği bildirildi. "Halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir" diyen Mehmet Ruhi Yılmaz, bilhassa sağlık konularında hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini, gereken denetimlerin devam edeceğini söyledi.

54 YILLIK ŞEBEKE YENİLENİYOR

Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Dursunbey'deki eski su şebekesinin 1950 yılında yapıldığını, 54 yıllık şebekeyi yenileyerek halkın daha sağlıklı su kullanmalarına imkan vermiş olacaklarının mutluluğunu yaşadığını söyledi. İlk etapta mevcut şebekenin en eski bölümünün yenilenmesiyle ilgili çalışmanın yaklaşık 130 bin YTL.'ye mal olacağı daha önce açıklanmıştı. Yeni döşenen şebekenin içme suyu borularının yer altında 100 yıl ömrü olduğu, bunların sağlıklı polietilen borular olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 13:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?