7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Düşledikleri Mahalleyi çizdiler

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 23 Nisan Resim Yarışması, büyük ilgi gördü.

Altıeylül İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yarışmaya, Balıkesir merkezden 600 öğrenci katılırken, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Edremit ile birlikte il genelinde bin 700 civarında öğrenci katıldı.

Balıkesir Mimarlar Odası'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 10.'su düzenlenen resim yarışmasında, yüzlerce çocuk hayallerindeki mahalleyi resmetti. Yarışma, bu yıl ilk defa il merkezi ile birlikte Mimarlar Odası'nın temsilciliklerinin bulunduğu Ayvalık, Bandırma, Burhaniye ve Edremit ilçeleriyle birlikte yapıldı. Aynı gün ve aynı saatten başlatılan yarışma 2 saat sürdü. Çocuklar kendilerine verilen boş resim kağıtlarına, "Düşledikleri Mahalle"yi çizdiler.

Bu sene ilginin çok daha fazla olduğunu belirten Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı Tevfik Aykul, 3 kategoride düzenlenen yarışmaya, hazırlık-1 ve 2. sınıflar, 3-4 ve 5. sınıflar ile 6, 7 ve 8. sınıfların katılabildiğini, her kategoriden 7 tane eserin ödüle layık görüleceğini bildirdi. Birinci, ikinci, üçüncü ve 3 adet mansiyon ve Mimarlar Odası Özel Ödülü olmak üzere her kategoride 7 ödül bulunuyor. İlçelerde 24 Nisan'da yapılacak olan ödül töreni Balıkesir merkezde ise 2 Mayıs7ta diğer ilçelerin de katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Tevfik Aykul, "İl merkezi ve temsilciliklerde kazanan 21'er eser, ikinci bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve Balıkesir ili çapında dereceye giren 7'şer eser belirlenecek. Ödül töreni 2 Mayıs tarihinde Belediye sergi salonunda, hava güzel olursa belediye önünde yapılacak. Amacımız, hayatın her yerinde var olan mimarlık mesleğini genç kuşaklara tanıtmak, şimdiden çocuklarda mimarlık kültürü ve bilinci oluşmasını sağlamak. Bununla beraber çocukların yalın düşlerinden, düşlerinin yol göstericiliğinden mimarlık mesleği olarak faydalanmak istiyoruz. Biz mimarlar olarak, yerel yöneticiler olarak modernleşmek adına kentimizi bir şekle sokuyoruz.

Ama, çocuklarımızın gerçekten mutlu olduğu bir kent mi oluşturuyoruz? Çocukların düşündeki kent bu mu, neleri özlüyor ve neleri istiyorlar? Biz bu eserlerin bilimsel analizlerini de yaptırarak bunlardan çıkarımlar sağlıyoruz ve bunu Türkiye'deki tüm mimarlar ile paylaşıyoruz. Yarışmamıza gösterilen ilgiden son derece mutluyuz. Sanıyorum çocuklarla yapılan benzer yarışmalar içerisinde en fazla ilgi gören ve rüştünü ispatlayan yarışma oldu bizimki. Geleneksel anlamda tek ve oldukça başarılı. Bu artık bizim asli görevimiz haline geldi, bundan da biz son derece mutluyuz. Mimarlar Odası toplumla bütünleşmeden, birtakım şeyleri paylaşmadan etkin olması mümkün değil.

Biz kendi yönetim dönemimizde toplumla aynı dili konuştuğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Bu resim yarışması da bunun bir parçasıdır. Zannediyorum ki eğitim camiamıza da yararı olan bir etkinlik. Bu yılki resim yarışmasının hatırası olarak resim yarışmasına katılan her öğrencimize şubemizin adı ve amblemi bulunan bir tişört verdik. Bu yarışmaya katılan her çocuğun ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

2 Mayıs 2009 tarihinde Balıkesir Belediyesi'nde düzenlenecek olan büyük ödül töreninde dereceye giren çocuklara mikroskop, kitap ve boyalardan oluşan sürpriz hediye paketleri verilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 10:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?