6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Duymadan ritmi yakaladılar

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi ‘Folklor’ kurslarını tamamlayan işitme engelli kursiyerlerin sahne performansları ayakta alkışlandı.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ‘Folklor’ kurslarını başarıyla tamamlayarak, müdürlük tarafından organize edilen final eğlence gecesinde sahne alan İşitme Engelliler Halk Oyunları Ekibi, performansları ile geceye damgasını vurdu. Öğretmen Seviye Demir’in sene boyunca çalıştırdığı genç yaşlı çok sayıda işitme engelli, sağır ve dilsiz olmalarına rağmen, folklor oyunları öğrendi. Yöresel kıyafetler giyerek sahneye çıkan ekip, davul zurna eşliğinde yöresel oyunları oynadı.

Hiç hata yapmadan oyunlarını sahneleyen işitme engelliler, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Alkışlandıklarını duyamayan engelliler için çok sayıda davetli, sağır ve dilsizlere has işaret dilini kullandı. İşaret dilinde, iki elin havaya kaldırılmasının alkışlamak anlamına geldiğini öğrenen salondaki tüm misafirler ayağa kalkarak, ellerini yukarı kaldırdı. Tüm davetliler tarafından ayakta alkışlandıklarını gören bazı işitme engelli gözyaşlarına hakim olamadı.

Azmin ve başarının önüne hiçbir engel konulamayacağını hatırlatan halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynel Yetim, işitme engellilere kurs bitirme sertifikalarını vererek, “Onlar engelli olabilir. Ama unutulmamalıdır ki, her insan engelli olabilir. Onları toplumdan soyutlamamak, her fırsatta onlara yardımcı olmak vatandaşlık görevimizdir. Bakın, profesyonellere taş çıkartacak düzeyde bir çalışma yaptılar. Onları tebrik ediyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?