5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

DYP Balıkesir’de örgütleniyor

DYP BALIKESİR’DE ÖRGÜTLENİYOR

DYP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa P. Kökçü, Doğru Yol Partisi’nin ülkede tekrar yapılandığını açıkladı.

Otel Asya’da düzenlenen toplantıda DYP Balıkesir İl Başkanlığına Mustafa Yalazı’nın atandığı ifade edildi. DYP İl Başkanı Mustafa Yalazı ve Başkan Yardımcıları Necati Memiş, Vasfi Akçan, İbrahim Tetik ve Hakan Ekinci’nin katıldığı toplantıda konuşan DYP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa P. Kökçü, Balıkesir’de il örgütünün tamamlandığını ve parti binası arayışında olduklarını söyledi. DP karşısında yer almayacaklarını da ifade eden Kökçü hedeflerinin AK Parti olduğunu söyledi. Kökçü yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi:

“Doğru Yol Partisi ile şimdiki Demokrat Parti arasında bir karışıklık olduğu söz konusudur. Eski Doğru Yol Partisi 2007ye kadar devam etti.27 Mayıs 2007’de Demokrat Parti adını alıp, ANAP’la birleşmek üzere harekete geçtiler. 28 Mayıs Pazartesi günü de böyle bir değişikliği ANAP’ın yoluna katılmanın doğru bulmadığını düşünen bir grup Doğru Yol Partisi olarak yeniden parti kurdu. 27 Mayıs’taki kongrede Doğru Yol Partisi kapatılmıştı, hemen akabinde Doğru Yol Partisi tekrar kuruldu. Diğer tarafta Demokrat Parti olarak devam etti. Şu ana kadar gördüğünüz Demokrat Parti’nin ANAP’la birleşme çabalarının sonuçta gerçekleştirdiği fakat her iki taraf için de iyi sonuç vermediği son derece açıktır”

Doğru Yol Partisi olarak tanınmama sorunları olmadığını, fakat duyulmama eksikliklerinin olduğunu ifade eden Kökçü, “Bunca zaman perde arkasında kalmayı tercih ettik. Bize dönüp demesinler ki, siz işin içine girdiniz bu da bizim oylarımıza mal oldu. Onun için de biz sesimizi pek çıkartmadık. Fakat artık görünüyor ki, bizim işin içinde olmamız dolayısıyla, onların kaybedeceği bir şey yok. Onun için biz de mümkün olduğu kadar hızlı teşkilatı tamamlayıp, seçimlere katılabilir duruma gelip ve bu önümüzdeki seçimlere katılmak çalışması içindeyiz. Doğru Yol Partisi; Demokrat Parti ve Adalet Partisi çizgisi içinde ilerlemiştir. DYP’nin her gün teşkilat kuruluşu tüm hızla artıyor. Varlığımızın duyulması, şimdiki Demokrat Parti’den ayrı bir parti olduğu ve Doğru Yol Partisi vizyonunu devam ettirmek olduğunu belirtiyoruz.” şeklinde konuştu.

DYP BALIKESİR’DE ÖRGÜTLENİYOR
DYP BALIKESİR’DE ÖRGÜTLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 17:25:04
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 17:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?