3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Ebru çalışmalarını sergilediler

Bandırma'nın ilk bayan ebru sanatçısı olan Melike Kavuncu'nun eğitmenliğinde Halk Eğitim Merkezi'nde açılan ebru kursuna katılan kursiyerler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilediler.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde açılan yıl sonu sergisinde kursiyerlerin yaptığı çok sayıda evru tablosu sergileniyor. Kurs eğitmeni Melike Kavuncu, ebru kursuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, ebru sanatının tanınmasını ve Bandırma'da yaygın sanatlardan biri haline gelmesini sağlamak amacında olduklarını söyledi.

Kursun yaklaşık 2 ay sürdüğünü ve kursiyerlerin 80 saat eğitim aldıklarını belirten Melike Kavuncu, "Ebru, sabrın sanatıdır. Ebru çok zaman, emek ve sabır ister. Zamanın kısa oluşu uygun bir ortamın ve atölyemizin bulunmayışı bizleri çok zorladı. 80 saatlik çok kısa bir zaman diliminde öğrencilerimle birlikte büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalıştık. Bundan sonra çok çalışıp pratik yaparlarsa kendilerini geliştirebileceklerini umuyorum. Kurs açarken amacım, geleneksel Türk el sanatlarımızdan ebrunun Bandırma'da yaygın sanatlardan biri haline gelmesini sağlamaktı. Bu misyonu gerçekleştirmede bize fırsat sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Yüksel Ülkar'a da çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 16:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?