6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edincik fakülte istiyor

Bandırma'nın Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Edincik TOKİ konutlarında yapımı tamamlanan okulun fakülte yada meslek yüksek okulu olarak hizmet vermesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bandırma Kaymakamı Salih Keser ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Belediye Başkanı Mehmet Yağcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Yağcı, Kaymakam Keser ve Milli Eğitim Müdürü Demirhan'a Edincik'te yapılan TOKİ konutlarındaki okul binasının halen boş olduğunu belirterek bu binanın Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte yada meslek yüksek okulu olarak hizmet vermesini istediklerini söyledi.

Açılacak bir fakülte yada meslek yüksek okulunun bölgeye büyük katkıları olacağını ifade eden Başkan Yağcı, "TOKİ alanına yapılan okul binası halen boş duruyor. Bu bina bir meslek yüksek okulu yada fakülte için çok uygun bir yer. Buraya bir üniversite eğitim biriminin açılması Edincik ekonomisine büyük katkı sağlayacağı gibi sosyal ve kültürel olarak da bölgenin gelişmesini sağlar. Bizim bu konuda daha önce de programımızda yer aldığı gibi bir çalışmamız var. Bandırma'daki yetkililerimizden de bu konuda bize destek olmalarını rica ediyoruz. Kaymakamımız Salih Keser Edincik'e her konuda destek oluyor. Bu konuda da bize destek olacağına eminim" dedi.

Kaymakam Keser'de konuyu inceleyeceklerini ve ilerleyen tarihte konuyla ilgili toplantı yapacaklarını belirtti. Başkan Yağcı, Kaymakam Keser'in ziyaretinin ardından Çarık ve Bezirci köylerine kurulacak olan rüzgar enerji santralinin bilgilendirme toplantısına da katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 09:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?