6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edincik'te Kutlu Doğum coşkusu

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği yoğun ilgi gördü.

Edincik Belediyesi ve Edincik Camileri ve Kur'an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Şehit Üsteğmen Cemil Kaya Meydanında düzenlenen etkinliğe, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Bandırma Müftüsü Cahit Çetin'in yanısıra din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edincik Camileri ve Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıdvan Koçyiğit'in konuşmalarının ardından 9 Eylül Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşık tarafından bir konferans verildi. Aşık konferansında İslamiyet'te ailenin önemi konusuna değinirken, konferansın sonunda Nevzat Aşık'ın 'Ailenin önemi ve bazı problemleri' isimli kitabı etkinliğe katılan vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Etkinlikte daha sonra Kur'an Okuma ve Ezan Okuma Türkiye birincisi Adem Karabey tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu. Etkinlikte ayrıca hafızlar Davut Küskü, Adem Karabey ve Bilal Demiryürek tarafından mevlid-i şerif okundu. Etkinlik sonunda Kutlu Doğum etkinliğine katılan yüzlerce vatandaşa etli pilav, ayran ve höşmerim vatandaşlara ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 17:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?