6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edincikte tarihi binalar yenilenecek

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, beldelerindeki tarihi binalarının tespit edilerek restore edilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bandırma Müze Derneği Başkanı Erdoğan Moralı, Yönetim Kurulu üyeleri Hayri Erdem, Nesrin Aydoğmuş ve Bandırma Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Tülin Tan Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı'yı makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Moralı ve Yönetim Kurulu üyeleri Belediye Başkanı Yağcı'dan Edincik'teki 52 tarihi binanın restorasyonu için belediyeden destek istediler.

Beldelerindeki tarihi binalardan bazılarının restore edildiğini ve diğer binalarında özel bir firma tarafından fotoğraflarının çekildiğini kaydeden Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, "Edincik beldemizdeki tarihi binaların sahipsiz kalmaması adına yerel yönetim olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Beledimizde bulunan bazı tarihi binalar restore edildi. Kalan diğer 49 tarihi ev ve 3 tarihi hamamın restorasyon çalışmaları da başladı. Tasarı Mimarlık firması tarafından tarihi binaların fotoğrafları çekildi. Bir yerel yönetim olarak tarihi binaların önemini çok iyi biliyor ve bu binaların restore edilmesine dönük yapılan ve yapılacak çalışmalara destek veriyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 18:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?